Pelyhes töltött paprika
Hozzávalók
8 zöldpaprikát kicsumázunk, megmossuk és félrerakjuk. 50 deka darált sertéshúst 7 evÅ‘kanál zabpehellyel, 1 tojással és 1 deci tejszÃnnel elkeverjük, megsózzuk, megborsozzuk, majd 1 evÅ‘kanálnyi felaprÃtott vöröshagymával jól összedolgozzuk. A masszát a paprikákba töltjük, és villával vagy hústűvel néhány helyen megszurkáljuk, nehogy szétrepedjenek. Lábasba rakjuk, 1 liter (házilag eltett vagy 100%-os) paradicsomlével és annyi vÃzzel fölöntjük, hogy a paprikákat ellepje. Nagy lángon rázogatva felforraljuk. Cukorral, sóval, zellerzölddel ÃzesÃtjük. Lefödjük, és a lángot mérsékelve 30 percig fÅ‘zzük. Végül a töltött paprikákat a lábasból kiemeljük. 1,5 dl vÃzzel simára keverünk 2 evÅ‘kanál zabpehelylisztet, a fÅ‘zÅ‘lébe öntjük, és 2-3 percig forralva besűrÃtjük. Tálalás elÅ‘tt a paprikát a mártásba visszarakjuk, és megforrósÃtjuk.
ElkészÃtési idÅ‘: 1 óra.
Italajánlat: száraz fehérbor.
|