Libamájpástétom háziasan


Hozzávalók


50 dkg pecsenye libamáj
1 mokkáskanál só
őrölt fehér bors
1 evőkanál szárított, illatos erdei gomba vagy gombapor (el is hagyható)
4 evőkanál tokaji aszú

A libamájból a vastag ereket éles késsel kivágjuk, majd a májat ujjnyi csíkokra szeleteljük. Tálba tesszük, sózzuk, borsozzuk, és jól megkeverjük. Forró serpenyőbe öntjük, állandóan kevergetve erős tűzön 5 percig pirítjuk. A gombaport rászórjuk, végül az aszúbort ráöntjük. 15 percig tovább főzzük, majd villával péppé törjük. Tálba töltjük, megvárjuk, míg kihűl, és tálalásig hűtőszekrényben tartjuk. Pirított barna kenyérrel kínáljuk.


Elkészítési idő: 1 óra + hûtés.
Egy adag: 931 kcal / 3890 kJ.
Italajánlat: édes fehérbor.