Libamájpástétom háziasan
Hozzávalók
50 dkg pecsenye libamáj 1 mokkáskanál só Å‘rölt fehér bors 1 evÅ‘kanál szárÃtott, illatos erdei gomba vagy gombapor (el is hagyható) 4 evÅ‘kanál tokaji aszú
A libamájból a vastag ereket éles késsel kivágjuk, majd a májat ujjnyi csÃkokra szeleteljük. Tálba tesszük, sózzuk, borsozzuk, és jól megkeverjük. Forró serpenyÅ‘be öntjük, állandóan kevergetve erÅ‘s tűzön 5 percig pirÃtjuk. A gombaport rászórjuk, végül az aszúbort ráöntjük. 15 percig tovább fÅ‘zzük, majd villával péppé törjük. Tálba töltjük, megvárjuk, mÃg kihűl, és tálalásig hűtÅ‘szekrényben tartjuk. PirÃtott barna kenyérrel kÃnáljuk.
ElkészÃtési idÅ‘: 1 óra + hûtés.
Egy adag: 931 kcal / 3890 kJ.
Italajánlat: édes fehérbor.
|