Gombás rizs


Hozzávalók


25 dkg rizs
só
1 nagy vöröshagyma
2 evőkanál olaj
diónyi vaj
20 dkg csiperke
1 kiskanál gyömbérpor meg valamilyen különleges fűszerkeverék
1 csokor friss korianderzöld

A rizst sós vízben megfőzzük. Közben a megtisztított hagymát apróra vágjuk, és a szétnyomott fokhagymával együtt az olajon megfuttatjuk. A vajat felolvasztjuk benne, majd a gyömbért és a fűszerkeveréket beleszórjuk. Kevergetve addig sütjük, amíg kiadja az illatát. Ezután a megtisztított, felszeletelt gombát beleforgatjuk, megsózzuk, és fedő alatt megpároljuk. Végül zsírjára sütjük, és az időközben megfőtt, lecsöpögtetett rizzsel összekeverjük. Felaprított, friss korianderrel megszórva tálaljuk. Sült csirkéhez kitűnő köret.


Elkészítési idő: 25 perc.
Egy adag: 246 kcal / 1029 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.