Gombás rizs
Hozzávalók
25 dkg rizs só 1 nagy vöröshagyma 2 evőkanál olaj diónyi vaj 20 dkg csiperke 1 kiskanál gyömbérpor meg valamilyen különleges fűszerkeverék 1 csokor friss korianderzöld
A rizst sós vÃzben megfÅ‘zzük. Közben a megtisztÃtott hagymát apróra vágjuk, és a szétnyomott fokhagymával együtt az olajon megfuttatjuk. A vajat felolvasztjuk benne, majd a gyömbért és a fűszerkeveréket beleszórjuk. Kevergetve addig sütjük, amÃg kiadja az illatát. Ezután a megtisztÃtott, felszeletelt gombát beleforgatjuk, megsózzuk, és fedÅ‘ alatt megpároljuk. Végül zsÃrjára sütjük, és az idÅ‘közben megfÅ‘tt, lecsöpögtetett rizzsel összekeverjük. FelaprÃtott, friss korianderrel megszórva tálaljuk. Sült csirkéhez kitűnÅ‘ köret.
ElkészÃtési idÅ‘: 25 perc.
Egy adag: 246 kcal / 1029 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.
|