Szalonnás csirke tükörtojással
Hozzávalók
fél fej vöröshagyma 1 csokor metélőhagyma 4 fél lebőrözött csirkemellfilé só, őrölt bors 2 evőkanál margarin 1 dl átszűrt húsleves (leveskockából is jó) 1 kiskanál mustár 8 vékony szelet húsos szalonna 8 fürj- vagy 4 tyúktojás
A sütÅ‘t 50 °C-ra beállÃtva bekapcsoljuk, hogy elÅ‘melegedjen. A hagymát meghámozzuk, és kis kockákra vágjuk, a metélÅ‘hagymát ollóval felaprÃtjuk. A csirkemellfiléket kissé kiverjük, sóval, borssal meghintjük. SerpenyÅ‘ben 2 evÅ‘kanál margarinon oldalanként mindegyiket 2-2 percig sütjük, majd szűrÅ‘lapáttal tepsibe átemeljük, és alufóliával lazán leborÃtva (nehogy kiszáradjon) az elÅ‘melegÃtett sütÅ‘be tolva melegen tartjuk. A hús sütésekor visszamaradt margarinon a hagymát megfuttatjuk, a húslevessel felengedjük, a mustárt fakanállal jól elkeverjük benne, és mártás sűrűségűre beforraljuk. Ha kell, utánasózzuk, borsozzuk. A maradék 1 evÅ‘kanálnyi olajat megforrósÃtjuk, és elÅ‘bb a szalonnaszeleteket, majd a tükörtojásokat megsütjük rajta. Végül hússzeleteket tálra fektetjük, a sült szalonnával beborÃtjuk, és a tetejükre tükörtojást csúszatunk. Paradicsommal, paprikával, friss franciakenyérrel kÃnáljuk, de bármilyen vajon párolt zöldséggel is nagyszerű.
ElkészÃtési idÅ‘: 30 perc.
Egy adag: 578 kcal / 2416 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.
|