Szalonnás csirke tükörtojással


Hozzávalók


fél fej vöröshagyma
1 csokor metélőhagyma
4 fél lebőrözött csirkemellfilé
só, őrölt bors
2 evőkanál margarin
1 dl átszűrt húsleves (leveskockából is jó)
1 kiskanál mustár
8 vékony szelet húsos szalonna
8 fürj- vagy 4 tyúktojás

A sütőt 50 °C-ra beállítva bekapcsoljuk, hogy előmelegedjen. A hagymát meghámozzuk, és kis kockákra vágjuk, a metélőhagymát ollóval felaprítjuk. A csirkemellfiléket kissé kiverjük, sóval, borssal meghintjük. Serpenyőben 2 evőkanál margarinon oldalanként mindegyiket 2-2 percig sütjük, majd szűrőlapáttal tepsibe átemeljük, és alufóliával lazán leborítva (nehogy kiszáradjon) az előmelegített sütőbe tolva melegen tartjuk. A hús sütésekor visszamaradt margarinon a hagymát megfuttatjuk, a húslevessel felengedjük, a mustárt fakanállal jól elkeverjük benne, és mártás sűrűségűre beforraljuk. Ha kell, utánasózzuk, borsozzuk. A maradék 1 evőkanálnyi olajat megforrósítjuk, és előbb a szalonnaszeleteket, majd a tükörtojásokat megsütjük rajta. Végül hússzeleteket tálra fektetjük, a sült szalonnával beborítjuk, és a tetejükre tükörtojást csúszatunk. Paradicsommal, paprikával, friss franciakenyérrel kínáljuk, de bármilyen vajon párolt zöldséggel is nagyszerű.


Elkészítési idő: 30 perc.
Egy adag: 578 kcal / 2416 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.