Zöldséges csirke
Hozzávalók
3-4 szál sárgarépa 1-2 petrezselyemgyökér 3 közepes vöröshagyma 2-3 gerezd fokhagyma 1 (kb. 1-1,2 kg-os) konyhakész csirke só, Å‘rölt bors késhegynyi Å‘rölt fahéj 1 evÅ‘kanál paradicsompüré 20 dkg laskagomba 1 mokkáskanál friss vagy szárÃtott, Å‘rölt kakukkfű
A római tálat elÅ‘Ãrás szerint beáztatjuk. A zöldségeket megtisztÃtjuk, a sárgarépát és a petrezselyemgyökeret hosszúkás hasábokra vágjuk, a hagymákat negyedeljük, a fokhagymagerezdeket egészben hagyjuk, vagy hosszában elfelezzük. A csirkét megmossuk, kÃvül-belül besózzuk, egy kevés Å‘rölt borssal bedörzsöljük, és az Å‘rölt fahéjjal meghintjük. A zöldségek felét a római tálba tesszük, a csirkét ráfektetjük, és a maradék zöldséget rászórjuk. Tetejére a paradicsompüré kerül. Lefedjük, és sütÅ‘ben közepes lángon kb. 1,5 órán át sütjük. Ezalatt a laskagombát megmossuk, és nem túl apróra feldaraboljuk. A római tálról a fedelet leemeljük, a gombát a csirkére dobjuk, egy kevés kakukkfűvel meghintjük. A tálat ismét befedjük, a sütÅ‘be visszatoljuk, és 10 percig Ãgy, majd újabb pár percen keresztül enélkül pirÃtjuk.
ElkészÃtési idÅ‘: 2 óra.
Egy adag: 502 kcal / 2096 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.
|