Vaníliás gyümölcskehely


Hozzávalók


1,5 dl habtejszín
6 dl tej
2 csomag
hidegen kikeverhető vaníliás krémpor
1 nagy narancs
4 evőkanál narancslikőr
12 szem mézes puszedli, babapiskóta vagy hasonló súlyú készen kapható kuglóf, gyümölcskenyér stb.
6 Å‘szibarack vagy nektarin
a tetejére:
5 dkg reszelt étcsokoládé
porcukor

A tejszínt kemény habbá verjük, majd könnyed mozdulatokkal, nehogy összetörjön, a tejjel elkészített vaníliakrémbe forgatjuk. A narancs levét kifacsarjuk, a likőrrel ízesítjük. A puszedlit kockákra vágjuk, tálba szórjuk, a narancslével megöntözzük. A fölszeletelt barack felével és a tejszínhabos vaníliakrémmel együtt egy nagyobb vagy négy kisebb üvegtálba rétegezzük, a reszelt csokoládéval és egy kevés porcukorral meghintjük. A tetejét a maradék gyümölccsel kirakjuk.


Elkészítési idő: 20 perc.
Egy adag: 517 kcal / 2162 kJ.
Italajánlat: édes fehérbor.