VanÃliás gyümölcskehely
Hozzávalók
1,5 dl habtejszÃn 6 dl tej 2 csomag hidegen kikeverhetÅ‘ vanÃliás krémpor 1 nagy narancs 4 evÅ‘kanál narancslikÅ‘r 12 szem mézes puszedli, babapiskóta vagy hasonló súlyú készen kapható kuglóf, gyümölcskenyér stb. 6 Å‘szibarack vagy nektarin a tetejére: 5 dkg reszelt étcsokoládé porcukor
A tejszÃnt kemény habbá verjük, majd könnyed mozdulatokkal, nehogy összetörjön, a tejjel elkészÃtett vanÃliakrémbe forgatjuk. A narancs levét kifacsarjuk, a likÅ‘rrel ÃzesÃtjük.
A puszedlit kockákra vágjuk, tálba szórjuk, a narancslével megöntözzük. A fölszeletelt barack felével és a tejszÃnhabos vanÃliakrémmel együtt egy nagyobb vagy négy kisebb üvegtálba rétegezzük, a reszelt csokoládéval és egy kevés porcukorral meghintjük. A tetejét a maradék gyümölccsel kirakjuk.
ElkészÃtési idÅ‘: 20 perc.
Egy adag: 517 kcal / 2162 kJ.
Italajánlat: édes fehérbor.
|