Sültkrumpli-saláta
Hozzávalók
A sütÅ‘t 200 °C-ra elÅ‘melegÃtjük. Egy kiló újkrumplit megmosunk, héját sóval ledörzsöljük. A krumplikat 2 evÅ‘kanál olÃvaolajban megforgatjuk, és kis tepsiben egyszer-kétszer megrázogatva 15-20 perc alatt aranyszÃnűre sütjük. Két lehéjazott, karikákra vágott lilahagymából, egy maréknyi kimagozott, fekete olajbogyóból, hat szem elnegyedelt koktélparadicsomból, másfél evÅ‘kanál kapribogyóból három evÅ‘kanál olajjal, egy evÅ‘kanál vörösborecettel csipetnyi sóval öntetet készÃtünk, és a sült krumplit még melegen beleforgatjuk. Tetejét megszórjuk frissen Å‘rölt borssal. Lehet langyosan és hidegen is kÃnálni.
ElkészÃtési idÅ‘: 55 perc.
|