Kakasjava
Hozzávalók
40 deka kakastaréjt ha szükséges, megtisztÃtunk, az esetleges rajta maradt tollakat leszedjük. Ugyanennyi kakasherét leforrázzunk, majd hártyáját lefejtjük. 6-8 deka szalonnát apró kockákra vágunk, és 2 evÅ‘kanálnyi olajon kisütjük. Közben 1 nagyobb fej vöröshagymát megtisztÃtunk, fölaprÃtjuk, és a szalonnához adva megfonnyasztjuk. Pirospaprikával meghintjük, egy kevés vizet öntünk rá, és zsÃrjára sütjük. A kakastaréjt belekeverjük, megpirÃtjuk, majd egy kevés vÃzzel fölöntjük. Megsózzuk, Å‘rölt köménnyel, két gerezd zúzott fokhagymával fűszerezzük, és lefödve, kis lángon félpuhára pároljuk. Ekkor hozzáadunk 15 deka megtisztÃtott, cikkekre vágott gombát, és együtt megpuhÃtjuk. Legvégül belekeverjük a kakasherét is, amit már csak 2-3 percig fÅ‘zünk. Tálaláskor a tetejét meglocsolhatjuk tejföllel. Galuska illik hozzá köretnek.
ElkészÃtési idÅ‘: 1 óra.
Italajánlat: száraz vörösbor.
|