Kakasjava


Hozzávalók


40 deka kakastaréjt ha szükséges, megtisztítunk, az esetleges rajta maradt tollakat leszedjük. Ugyanennyi kakasherét leforrázzunk, majd hártyáját lefejtjük. 6-8 deka szalonnát apró kockákra vágunk, és 2 evőkanálnyi olajon kisütjük. Közben 1 nagyobb fej vöröshagymát megtisztítunk, fölaprítjuk, és a szalonnához adva megfonnyasztjuk. Pirospaprikával meghintjük, egy kevés vizet öntünk rá, és zsírjára sütjük. A kakastaréjt belekeverjük, megpirítjuk, majd egy kevés vízzel fölöntjük. Megsózzuk, őrölt köménnyel, két gerezd zúzott fokhagymával fűszerezzük, és lefödve, kis lángon félpuhára pároljuk. Ekkor hozzáadunk 15 deka megtisztított, cikkekre vágott gombát, és együtt megpuhítjuk. Legvégül belekeverjük a kakasherét is, amit már csak 2-3 percig főzünk. Tálaláskor a tetejét meglocsolhatjuk tejföllel. Galuska illik hozzá köretnek.


Elkészítési idő: 1 óra.

Italajánlat: száraz vörösbor.