Hideg uborkás spárgakrémleves
Hozzávalók
1 nagy kÃgyóuborka vagy 2 vékonyabb fürtös uborka 40 dkg zsenge spárga 3 dl natúr joghurt 1,5 dl tejszÃn 1 csokor metélÅ‘hagyma késhegynyi Å‘rölt szerecsendió csipetnyi só csipetnyi cukor 2 evÅ‘kanál citromlé a dÃszÃtéshez: néhány szál metélÅ‘hagyma frissen Å‘rölt fekete bors
Az uborkát megmossuk és héjastól apró kockákra vágjuk. A spárgát megtisztÃtjuk, esetleges fás részeit teljesen eltávolÃtjuk, és a zsenge szálakat a fejekkel együtt kis darabkákra aprózzuk. MindkettÅ‘t turmixgépbe szórjuk és pürésÃtjük. Ha túl sűrű lenne, egy kevés vÃzzel vagy húslevessel hÃgÃthatjuk. Hozzáadjuk a joghurtot, a tejszÃnt, a felaprÃtott metélÅ‘hagymát, csipetnyi sóval és cukorral ÃzesÃtjük, majd belecsorgatjuk a citromlevet. Addig turmixoljuk, amÃg teljesen sima lesz. Tetején egész metélÅ‘hagymaszálakkal, 1-2 “tekerésnyi” frissen Å‘rölt borssal megszórva azonnal tálaljuk.
ElkészÃtési idÅ‘: 15 perc.
Egy adag: 191 kcal / 799 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.
|