Hideg uborkás spárgakrémleves


Hozzávalók


1 nagy kígyóuborka vagy 2 vékonyabb fürtös uborka
40 dkg zsenge spárga
3 dl natúr joghurt
1,5 dl tejszín
1 csokor metélőhagyma
késhegynyi őrölt szerecsendió
csipetnyi só
csipetnyi cukor
2 evőkanál citromlé
a díszítéshez:
néhány szál metélőhagyma
frissen őrölt fekete bors

Az uborkát megmossuk és héjastól apró kockákra vágjuk. A spárgát megtisztítjuk, esetleges fás részeit teljesen eltávolítjuk, és a zsenge szálakat a fejekkel együtt kis darabkákra aprózzuk. Mindkettőt turmixgépbe szórjuk és pürésítjük. Ha túl sűrű lenne, egy kevés vízzel vagy húslevessel hígíthatjuk. Hozzáadjuk a joghurtot, a tejszínt, a felaprított metélőhagymát, csipetnyi sóval és cukorral ízesítjük, majd belecsorgatjuk a citromlevet. Addig turmixoljuk, amíg teljesen sima lesz. Tetején egész metélőhagymaszálakkal, 1-2 “tekerésnyi” frissen őrölt borssal megszórva azonnal tálaljuk.


Elkészítési idő: 15 perc.
Egy adag: 191 kcal / 799 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.