Rizzsel töltött csirkemell
Hozzávalók
12 dkg fÅ‘tt rizs diónyi vaj 1 fokhagymagerezd 3 evÅ‘kanál friss sajt esetleg tehéntúró) 1 csokor petrezselyem só, Å‘rölt bors 1 kiskanál apróra vágott, friss tárkony 4 fél kicsontozott, lebÅ‘rözött csirkemell 4 vékony szelet nyers füstölt sonka 1 evÅ‘kanál olaj 1 dl száraz fehérbor a dÃszÃtéshez: petrezselyem
A vajat serpenyÅ‘ben megolvasztjuk, és az apróra vágott fokhagymát megfuttatjuk benne. A fÅ‘tt rizst, a sajtot, a felaprÃtott petrezselymet és a tárkonyt belekeverjük, megsózzuk, megborsozzuk. A csirkemellfiléket két fólia- vagy nejlonlap között kissé kiverjük. Mindegyikre egy-egy sonkaszeletet fektetünk, azokra sajtos rizst halmozunk, majd szorosan feltekerjük. Zsineggel átkötjük, széleit hústűvel is rögzÃthetjük. A tekercseket az olajon körös-körül hirtelen megpirÃtjuk, majd egy kis tepsibe vagy tűzálló tálba egymás mellé rakjuk. A bort aláöntjük, és lefedve közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütÅ‘ben 165 °C) 30-35 percig sütjük. Vastag szeletekre vágva tálaljuk.
ElkészÃtési idÅ‘: 1 óra.
Egy adag: 405 kcal / 1693 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.
|