Rizzsel töltött csirkemell


Hozzávalók


12 dkg főtt rizs
diónyi vaj
1 fokhagymagerezd
3 evőkanál friss sajt esetleg tehéntúró)
1 csokor petrezselyem
só, őrölt bors
1 kiskanál apróra vágott, friss tárkony
4 fél kicsontozott, lebőrözött csirkemell
4 vékony szelet nyers füstölt sonka
1 evőkanál olaj
1 dl száraz fehérbor
a díszítéshez:
petrezselyem

A vajat serpenyőben megolvasztjuk, és az apróra vágott fokhagymát megfuttatjuk benne. A főtt rizst, a sajtot, a felaprított petrezselymet és a tárkonyt belekeverjük, megsózzuk, megborsozzuk. A csirkemellfiléket két fólia- vagy nejlonlap között kissé kiverjük. Mindegyikre egy-egy sonkaszeletet fektetünk, azokra sajtos rizst halmozunk, majd szorosan feltekerjük. Zsineggel átkötjük, széleit hústűvel is rögzíthetjük. A tekercseket az olajon körös-körül hirtelen megpirítjuk, majd egy kis tepsibe vagy tűzálló tálba egymás mellé rakjuk. A bort aláöntjük, és lefedve közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) 30-35 percig sütjük. Vastag szeletekre vágva tálaljuk.


Elkészítési idő: 1 óra.
Egy adag: 405 kcal / 1693 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.