Szalonnában pirult bélszÃn
Hozzávalók
Személyenként 2, egyenként kb. 10 dekás bélszÃnszeletet számÃtunk. Az az ideális, ha úgy két centi vastagok. Mustárral és Å‘rölt borssal bedörzsölve, olajjal körbekenve hűtÅ‘szekrényben érleljük 2 napon át. Sütéskor egy-egy vékony szelet húsos szalonnával körbekötözzük úgy, hogy a szalonna meg a hús közé 1-1 friss babérlevelet is bújtatunk. Grill-lapon vagy serpenyÅ‘ben elÅ‘sütjük - a rajta lévÅ‘ olaj elegendÅ‘ hozzá -, majd forró sütÅ‘ben kb. 6-10 perc alatt “kihúzatjuk” a kÃvánt módra: angolosra, félangolosra vagy egészen átsütjük. Közvetlenül tálaláskor kissé megsózzuk, és egy kevés borsot is Å‘rölünk rá.
ElkészÃtési idÅ‘: 40-50 perc + pácolás.
Italajánlat: száraz vörösbor.
|