Szalonnában pirult bélszín


Hozzávalók


Személyenként 2, egyenként kb. 10 dekás bélszínszeletet számítunk. Az az ideális, ha úgy két centi vastagok. Mustárral és őrölt borssal bedörzsölve, olajjal körbekenve hűtőszekrényben érleljük 2 napon át. Sütéskor egy-egy vékony szelet húsos szalonnával körbekötözzük úgy, hogy a szalonna meg a hús közé 1-1 friss babérlevelet is bújtatunk. Grill-lapon vagy serpenyőben elősütjük - a rajta lévő olaj elegendő hozzá -, majd forró sütőben kb. 6-10 perc alatt “kihúzatjuk” a kívánt módra: angolosra, félangolosra vagy egészen átsütjük. Közvetlenül tálaláskor kissé megsózzuk, és egy kevés borsot is őrölünk rá.


Elkészítési idő: 40-50 perc + pácolás.

Italajánlat: száraz vörösbor.