Tejszínes zöldségleves


Hozzávalók


2-3 zsenge sárgarépa
4 közepes burgonya
1 kis fej karfiol
25 dkg (mélyhűtött) zöldborsó
só
1 csapott kiskanál cukor
1 dl tejföl
1 dl tejszín
1 csapott evőkanál finomliszt
1 nagy csokor petrezselyem

A zöldségeket megtisztítjuk. A répát közepes kockákra vagy kis hasábokra, a burgonyát 2,5 centis kockákra vágjuk. A karfiolt kisebb rózsáira bontjuk. Mindezeket fazékba szórjuk, bő 1 liter vízzel (még jobb, ha sz?rt húslevessel) fölöntjük, és fölforraljuk. A borsót még fagyottan hozzáadjuk, megsózzuk, a cukorral ízesítjük, és lefödve, kis lángon kb. 20 perc alatt puhára főzzük. A tejfölt a tejszínnel és a liszttel simára keverjük, és a zöldséglevest ezzel sűrítjük. Tálaláskor fölaprított petrezselyemmel gazdagon meghintjük.


Elkészítési idő: 30 perc.
Egy adag: 417 kcal / 1743 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.