TejszÃnes zöldségleves
Hozzávalók
2-3 zsenge sárgarépa 4 közepes burgonya 1 kis fej karfiol 25 dkg (mélyhűtött) zöldborsó só 1 csapott kiskanál cukor 1 dl tejföl 1 dl tejszÃn 1 csapott evÅ‘kanál finomliszt 1 nagy csokor petrezselyem
A zöldségeket megtisztÃtjuk. A répát közepes kockákra vagy kis hasábokra, a burgonyát 2,5 centis kockákra vágjuk. A karfiolt kisebb rózsáira bontjuk. Mindezeket fazékba szórjuk, bÅ‘ 1 liter vÃzzel (még jobb, ha sz?rt húslevessel) fölöntjük, és fölforraljuk. A borsót még fagyottan hozzáadjuk, megsózzuk, a cukorral ÃzesÃtjük, és lefödve, kis lángon kb. 20 perc alatt puhára fÅ‘zzük. A tejfölt a tejszÃnnel és a liszttel simára keverjük, és a zöldséglevest ezzel sűrÃtjük. Tálaláskor fölaprÃtott petrezselyemmel gazdagon meghintjük.
ElkészÃtési idÅ‘: 30 perc.
Egy adag: 417 kcal / 1743 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.
|