Olivás tonhalsaláta
Hozzávalók
2 doboz (40 dkg) sós lében eltett konzerv tonhal
3 gerezd fokhagyma
3-4 evőkanál hidegen sajtolt
olÃvaolaj
25-30 szem magozott fekete
olÃvabogyó
4 kemény paradicsom vagy
egy kis doboz koktélparadicsom (miniparadicsom)
A halat lecsöpögtetjük, közepes darabokra tördeljük. A fokhagymát finomra aprÃtjuk, az olÃvaolajba keverjük és a halra locsoljuk. Letakarva néhány órára behűtjük. Tálaláskor a lecsöpögtetett olajbogyót és a cikkekre szelt paradicsomot is rászórjuk. Ha koktélparadicsommal készül, akkor azt egészben dobjuk rá.
ElkészÃtési idÅ‘: 15 perc + érlelés.
Egy adag: 408 kcal / 1706 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor Etyeki Chardonnay.
|