Olivás tonhalsaláta


Hozzávalók


2 doboz (40 dkg) sós lében eltett konzerv tonhal
3 gerezd fokhagyma
3-4 evőkanál hidegen sajtolt
olívaolaj
25-30 szem magozott fekete
olívabogyó
4 kemény paradicsom vagy
egy kis doboz koktélparadicsom (miniparadicsom)

A halat lecsöpögtetjük, közepes darabokra tördeljük. A fokhagymát finomra aprítjuk, az olívaolajba keverjük és a halra locsoljuk. Letakarva néhány órára behűtjük. Tálaláskor a lecsöpögtetett olajbogyót és a cikkekre szelt paradicsomot is rászórjuk. Ha koktélparadicsommal készül, akkor azt egészben dobjuk rá.


Elkészítési idő: 15 perc + érlelés.
Egy adag: 408 kcal / 1706 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor Etyeki Chardonnay.