Parajfelfújt
Hozzávalók
60 dkg paraj só 1 csapott kiskanál szódabikarbóna 4 tojás 0,5 dl tejszÃn 1 mokkáskanál Å‘rölt fekete bors késhegynyi reszelt szerecsendió a forma kikenéséhez: 2-3 dkg vaj 2-3 evÅ‘kanál zsemlemorzsa
ElÅ‘bbihez a parajt többször váltott hideg vÃzben megmossuk, lecsöpögtetjük, szárát lecsipkedjük. Ezután a leveleket enyhén sós, szódabikarbónás, forrásban lévÅ‘ vÃzbe dobjuk, és attól számÃtva, hogy újra forrni kezd, 2-3 percig fÅ‘zzük. Leszűrjük, kinyomkodjuk, majd a turmixgépbe töltjük a tojásokkal és a tejszÃnnel együtt. 1 csapott kiskanál sóval, a borssal és a szerecsendióval pürésÃtjük. Egy közepes tűzálló tálat vagy pudingformát kivajazunk, morzsával behintjük, és a parajos masszát beleöntjük. Lábasba állÃtjuk, melyben annyi vÃz forrdogál, amennyi a forma feléig ér. Az edényt kis rést hagyva letakarjuk, a felfújtat kis lángon kb. 45 percig Ãgy gÅ‘zöljük. Amint kész, vágódeszkára borÃtjuk, és felszeleteljük.
ElkészÃtési idÅ‘: 1 óra 20 perc.
Italajánlat: száraz vörösbor.
|