Ringlós túrótorta


Hozzávalók


a tésztához:
10 dkg vaj
25 dkg finomliszt
3 tojás, késhegynyi só
a töltelékhez:
6 tojás, 25 dkg cukor
2 dl tej
1 csomag (6 dkg) vaníliás
pudingpor (főzni való)
késhegynyi só
75 dkg tehéntúró
a forma kikenéséhez:
vaj
a tetejére:
20-25 szem ringló
1 csomag narancsízű zselépor

A tésztához valókat gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, és hűtőszekrénybe tesszük, amíg a töltelék elkészül. Utóbbihoz a tojásokat a cukorral habosra keverjük. A tejet a pudingporral meg a sóval simára dolgozzuk, a cukros tojáshoz adjuk. A túrót áttörjük, és apránként hozzáadjuk az előző masszát (nem a túrót keverjük bele, mert nehezebben keveredik el). A tésztával egy kivajazott, 23 centi átmérőjű tortakarikát egyben kibélelünk úgy, hogy magas pereme is legyen, és véletlenül se lyukadjon ki sehol, mert akkor a töltelék kifolyik. A túrós masszát beleöntjük, majd előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) 75-80 percig sütjük. Megvárjuk, amíg kihűl, végül a tetejét apró kockákra vágott ringlóval beszórjuk, majd az elő- írás szerint elkészített zselével bevonjuk és hűtőszekrényben dermedni hagyjuk.


Elkészítési idő: 2 óra 10 perc.
Egy adag: 403 kcal / 1685 kJ.
Italajánlat: édes vörösbor Portói Tawny.