Különleges gombaleves


Hozzávalók (8)


1 csomó újhagyma
4 dkg margarin
1,2 l húsleves
80 dkg konzerv hámozott paradicsom
50-50 dkg fehér és barna csiperke
2 csomag készen kapható sajtos ravioli (50 dkg)
só
2-3 evőkanál szójamártás
1 evőkanál balzsamecet
1 kis csokor friss bazsalikom

Az újhagymát megtisztítjuk, fél centi vastagra fölszeleteljük, majd a megforrósított margarinon megfonnyasztjuk. A levessel fölöntjük, fölforraljuk. A paradicsomot lecsöpögtetjük, kis kockákra vágjuk. A kétféle gombát megtisztítjuk, cikkekre vagy szeletekre vágjuk, majd a paradicsommal és a raviolival együtt a levesbe szórjuk. 8-10 perc alatt puhára főzzük, ha kell, utánasózzuk. A szójamártással és a balzsamecettel kellemesen pikánsra ízesítjük, végül fölaprított bazsalikommal adjuk meg végső zamatát.


Elkészítési idő: 30 perc.
Egy adag: 268 kcal / 1129 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.