Különleges gombaleves
Hozzávalók
(8)
1 csomó újhagyma 4 dkg margarin 1,2 l húsleves 80 dkg konzerv hámozott paradicsom 50-50 dkg fehér és barna csiperke 2 csomag készen kapható sajtos ravioli (50 dkg) só 2-3 evőkanál szójamártás 1 evőkanál balzsamecet 1 kis csokor friss bazsalikom
Az újhagymát megtisztÃtjuk, fél centi vastagra fölszeleteljük, majd a megforrósÃtott margarinon megfonnyasztjuk. A levessel fölöntjük, fölforraljuk. A paradicsomot lecsöpögtetjük, kis kockákra vágjuk. A kétféle gombát megtisztÃtjuk, cikkekre vagy szeletekre vágjuk, majd a paradicsommal és a raviolival együtt a levesbe szórjuk. 8-10 perc alatt puhára fÅ‘zzük, ha kell, utánasózzuk. A szójamártással és a balzsamecettel kellemesen pikánsra ÃzesÃtjük, végül fölaprÃtott bazsalikommal adjuk meg végsÅ‘ zamatát.
ElkészÃtési idÅ‘: 30 perc.
Egy adag: 268 kcal / 1129 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.
|