Sonkás burgonyasaláta


Hozzávalók


60-70 dkg közepes, lehetőleg egyforma nagyságú burgonya
só
3 lilahagyma
30-30 dkg ecetes céklasaláta és gépsonka
3 evőkanál konzerv kapribogyó
4 kiskanál ételecet
1 mokkáskanál őrölt bors
10-12 kiskanál finom olaj (például kukoricacsíra-olaj vagy olívaolaj)

A burgonyát alapos mosás után héjában, enyhén sós vízben megfőzzük. Ezután leszűrjük, hűlni hagyjuk, majd meghámozzuk és se nem túl vékony, se nem túl vastag karikákra vágjuk. Közben a lilahagymát megtisztítjuk, vékonyra szeleteljük, gyűrűire szedjük, és enyhén besózva félrerakjuk. A céklát lecsöpögtetve kis kockákra, a sonkát csinos kis hasábokra vágjuk. Négy tányéron a burgonyakarikákat szépen körberakjuk, a céklát a közepére, arra pedig a sonkát halmozzuk. Kapribogyóval - lehet a levével együtt - megszórjuk. Az ecetet kis tálkába töltjük, kiskanállal keverve a borsot hozzáadjuk. Kanalanként beledolgozzuk az olajat, azután beleforgatjuk a lilahagymát is. Megkóstoljuk, hogy elég sós-e, végül a salátára locsoljuk. Ropogós kétszersülttel és egy pohárka jól behűtött világos sörrel kínáljuk.


Elkészítési idő: 15 perc + a burgonya fõzése.
Egy adag: 557 kcal / 2329 kJ.
Italajánlat: világos sör.