Omlett gombával és friss csÃrákkal
Hozzávalók
6 tojás 1 dl tej 0,5 dl olaj 1 mokkáskanál csÃpÅ‘s paprikakrém 4-5 evÅ‘kanál finomliszt 1 kiskanál sütÅ‘por 1-1 mokkáskanál só és Å‘rölt bors késhegynyi reszelt szerecsendió 10 dkg csiperke 4 dkg vaj 1 zöld húsú paprika 8-10 dkg friss csÃra (bab-, lencse vagy búza) 2-3 kemény paradicsom 6-8 dkg reszelt sajt
A tojást a tejjel, az olajjal és a paprikakrémmel simára keverjük. A lisztet a sütÅ‘porral, a sóval, a borssal és a szerecsendióval összeforgatjuk, az elÅ‘zÅ‘ekhez adjuk. 1-2 órára vagy akár egész éjszakára letakarva behűtjük. A gombát megtisztÃtjuk, majd vékonyan fölszeleteljük. Egy nagy, kb. 18-20 centi átmérÅ‘jű serpenyÅ‘ben a vajat megforrósÃtjuk, a tojásos masszát beleöntjük. A gombát rászórjuk, 3-4 percig sütjük, ezalatt a tojáslepény alja aranybarna lesz, a teteje kifehéredik, megkocsonyásodik. Ekkor falapáttal ügyesen megfordÃtjuk, és a másik oldalát is 3 percig sütjük. Végül elÅ‘melegÃtett tányérra csúsztatjuk, a csÃkokra vágott paprikával, a csÃrával és a felkockázott paradicsommal megszórjuk, félbehajtjuk. Cikkekre vágva, reszelt sajttal tálaljuk. Külön csészében tartármártást is kÃnálhatunk hozzá.
ElkészÃtési idÅ‘: 20 perc + pihentetés.
Egy adag: 499 kcal / 2086 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.
|