Omlett gombával és friss csírákkal


Hozzávalók


6 tojás
1 dl tej
0,5 dl olaj
1 mokkáskanál csípős paprikakrém
4-5 evőkanál finomliszt
1 kiskanál sütőpor
1-1 mokkáskanál só és őrölt bors
késhegynyi reszelt szerecsendió
10 dkg csiperke
4 dkg vaj
1 zöld húsú paprika
8-10 dkg friss csíra (bab-, lencse vagy búza)
2-3 kemény paradicsom
6-8 dkg reszelt sajt

A tojást a tejjel, az olajjal és a paprikakrémmel simára keverjük. A lisztet a sütőporral, a sóval, a borssal és a szerecsendióval összeforgatjuk, az előzőekhez adjuk. 1-2 órára vagy akár egész éjszakára letakarva behűtjük. A gombát megtisztítjuk, majd vékonyan fölszeleteljük. Egy nagy, kb. 18-20 centi átmérőjű serpenyőben a vajat megforrósítjuk, a tojásos masszát beleöntjük. A gombát rászórjuk, 3-4 percig sütjük, ezalatt a tojáslepény alja aranybarna lesz, a teteje kifehéredik, megkocsonyásodik. Ekkor falapáttal ügyesen megfordítjuk, és a másik oldalát is 3 percig sütjük. Végül előmelegített tányérra csúsztatjuk, a csíkokra vágott paprikával, a csírával és a felkockázott paradicsommal megszórjuk, félbehajtjuk. Cikkekre vágva, reszelt sajttal tálaljuk. Külön csészében tartármártást is kínálhatunk hozzá.


Elkészítési idő: 20 perc + pihentetés.
Egy adag: 499 kcal / 2086 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.