Omlett, avagy tojáslepény
Hozzávalók
6 tojás 2 kiskanál tej 5 dkg vaj, só
A tojásokat tálba felütjük, hozzáadjuk a tejet és egy csipet sót, majd alaposan kikeverjük úgy, hogy a tojássárgája és fehérje tökéletesen sima elegyet alkosson. Ez könnyebb és biztonságosabb, ha a tojást a felhasználás elÅ‘tt legalább egy órával kivesszük a hűtÅ‘szekrénybÅ‘l, Ãgy mire szükségünk lesz rá, szobahÅ‘mérsékletű. A vaj negyedét nem túl nagy serpenyÅ‘ben éppen csak megolvasztjuk, a tojás negyedrészét ráöntjük, és közben fakanállal folyamatosan keverjük, hogy a vajat “felvegye”. Amint kocsonyásodni kezd, abbahagyjuk a keverést, és megvárjuk, amÃg összeáll. Ekkor a fakanál és esetleg egy falapát segÃtségével, egy mozdulattal, gyorsan és ügyesen megfordÃtjuk, és ha már a másik fele is szilárd, óvatosan tányérra csúsztatjuk. UgyanÃgy sütjük meg a másik három omlettet is.
ElkészÃtési idÅ‘: 30 perc.
Egy adag: 183 kcal / 765 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.
|