Klárika sajttortája
Hozzávalók
az “alaphoz”: 2,5 dl darált csokoládés linzer (wafel) 2 evÅ‘kanál olvasztott margarin 1 evÅ‘kanál kristálycukor a “közepéhez”: 70-80 dkg (7-8 db) tejszÃnes Camping sajt 1,5-2 dl kristálycukor (attól függÅ‘en, milyen édesen szeretjük: én 1,5 dl-t teszek bele) 2 csomag vanÃliás cukor 0,5 dl kakaópor, 3 tojás a “tetejéhez”: 2 evÅ‘kanál margarin 0,5 dl sűrÃtett tej (jó a cukrozott sűrÃtett tej is, de akkor kevesebb hozzáadott cukrot vegyünk) 2 evÅ‘kanál barna cukor 1 tojás 2 csomag vanÃliás cukor 2-2,5 dl aprÃtott dió 2-2,5 dl kókuszreszelék
Keverjük össze a darált, csokoládés linzert, a margarint és a cukrot és egy levehetÅ‘ szélű tortaforma aljára nyomkodjuk. 150-160 °C-on 10 percig süssük. A krémsajtot, a cukrot, a kakaót, a vanÃliás cukrot összekeverjük, elektromos mixerrel közepes fokozaton jól összedolgozzuk. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat úgy, hogy minden tojás után jól összekeverjük a masszát. Ráöntjük az alaptésztára és kb. 40 percig 180 °C-on sütjük. Pár perc hűtés után leszedjük a formáról a karimát, és Ãgy hagyjuk a tortát kihűlni. Egy edényben felolvasztjuk a margarint, hozzákeverjük a sűrÃtett tejet, a barna cukrot, a vanÃliás cukrot és a felvert egész tojást. Folyamatosan kevergetve fÅ‘zzük, amÃg az elegy megkeményedik. Hozzá adjuk a diót és a kókuszreszeléket, hagyjuk kihűlni, majd a kész torta tetejére kenjük.
ElkészÃtési idÅ‘: 1 óra 30 perc.
Italajánlat: édes fehér bor.
|