Klárika sajttortája


Hozzávalók


az “alaphoz”:
2,5 dl darált csokoládés linzer (wafel)
2 evőkanál olvasztott margarin
1 evőkanál kristálycukor
a “közepéhez”:
70-80 dkg (7-8 db) tejszínes Camping sajt
1,5-2 dl kristálycukor (attól függően, milyen édesen szeretjük: én 1,5 dl-t teszek bele)
2 csomag vaníliás cukor
0,5 dl kakaópor, 3 tojás
a “tetejéhez”:
2 evőkanál margarin
0,5 dl sűrített tej (jó a cukrozott sűrített tej is, de akkor kevesebb hozzáadott cukrot vegyünk)
2 evőkanál barna cukor
1 tojás
2 csomag vaníliás cukor
2-2,5 dl aprított dió
2-2,5 dl kókuszreszelék

Keverjük össze a darált, csokoládés linzert, a margarint és a cukrot és egy levehető szélű tortaforma aljára nyomkodjuk. 150-160 °C-on 10 percig süssük. A krémsajtot, a cukrot, a kakaót, a vaníliás cukrot összekeverjük, elektromos mixerrel közepes fokozaton jól összedolgozzuk. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat úgy, hogy minden tojás után jól összekeverjük a masszát. Ráöntjük az alaptésztára és kb. 40 percig 180 °C-on sütjük. Pár perc hűtés után leszedjük a formáról a karimát, és így hagyjuk a tortát kihűlni. Egy edényben felolvasztjuk a margarint, hozzákeverjük a sűrített tejet, a barna cukrot, a vaníliás cukrot és a felvert egész tojást. Folyamatosan kevergetve főzzük, amíg az elegy megkeményedik. Hozzá adjuk a diót és a kókuszreszeléket, hagyjuk kihűlni, majd a kész torta tetejére kenjük.


Elkészítési idő: 1 óra 30 perc.

Italajánlat: édes fehér bor.