Póréhagyma krémleves


Hozzávalók


1 szép szál póréhagyma
2 evőkanál olaj
1 evőkanál liszt
só, őrölt fehér bors
1 kiskanál ételízesítő por
1 dl tejföl
1 csokor petrezselyem

A póréhagyma külső héját lefejtjük, a többit megmossuk és felkarikázzuk. Az olajon kevergetve 8-10 perc alatt puhára pároljuk. A liszttel meghintjük, elkeverjük, majd 8 deci vízzel felöntjük. Sóval, őrölt fehér borssal és ételízesítő porral fűszerezve 4-5 percig forraljuk, azután a tűzről lehúzzuk és merülőmixerrel turmixoljuk. (Ha turmixgépben pépesítjük, egy kicsit hagyjuk hűlni.) Tálalás előtt a tejfölt és a finomra vágott petrezselymet belekeverjük. Forrón kínáljuk, s aki szereti, a tetejét reszelt sajttal is megszórhatja.


Elkészítési idő: 40 perc.
Egy adag: 159 kcal / 665 kJ.
Italajánlat: ásványvíz.