Póréhagyma krémleves
Hozzávalók
1 szép szál póréhagyma 2 evÅ‘kanál olaj 1 evÅ‘kanál liszt só, Å‘rölt fehér bors 1 kiskanál ételÃzesÃtÅ‘ por 1 dl tejföl 1 csokor petrezselyem
A póréhagyma külsÅ‘ héját lefejtjük, a többit megmossuk és felkarikázzuk. Az olajon kevergetve 8-10 perc alatt puhára pároljuk. A liszttel meghintjük, elkeverjük, majd 8 deci vÃzzel felöntjük. Sóval, Å‘rölt fehér borssal és ételÃzesÃtÅ‘ porral fűszerezve 4-5 percig forraljuk, azután a tűzrÅ‘l lehúzzuk és merülÅ‘mixerrel turmixoljuk. (Ha turmixgépben pépesÃtjük, egy kicsit hagyjuk hűlni.) Tálalás elÅ‘tt a tejfölt és a finomra vágott petrezselymet belekeverjük. Forrón kÃnáljuk, s aki szereti, a tetejét reszelt sajttal is megszórhatja.
ElkészÃtési idÅ‘: 40 perc.
Egy adag: 159 kcal / 665 kJ.
Italajánlat: ásványvÃz.
|