Citromos őszibarackbefőtt
Hozzávalók
50 dkg kristálycukor
1 g citromsav, 1 citrom
2 kg magvaváló őszibarack
3-4 szem ánizs
2 darabka fahéj
A cukorból 1 liter vÃzzel szirupot fÅ‘zünk. A citromsavat belekeverjük és hűlni hagyjuk. A citromot vékonyan meghámozzuk, az Å‘szibarackokat elfelezzük, kimagozzuk, héjukat lehúzzuk. Azonnal üvegekbe rakjuk, és melléjük 1-1 szem ánizst, egy darabka fahéjat meg 2-3 centi citromhéjat dobunk, majd a szirupot rászűrjük. Ha a szirup a gyümölcsöt teljesen ellepte, az üveget csavaros tetÅ‘vel lezárjuk. VÃzfürdÅ‘be állÃtva a gyöngyözÅ‘ forrástól számÃtva 30 percig gÅ‘zöljük, majd ebben hagyjuk kihűlni. 6 hónapig biztonsággal eltartható.
ElkészÃtési idÅ‘: 1 óra 15 perc.
|
Fénykép: Paola Salvioni Martini. |
|
|