Citromos őszibarackbefőtt


Hozzávalók


50 dkg kristálycukor
1 g citromsav, 1 citrom
2 kg magvaváló őszibarack
3-4 szem ánizs
2 darabka fahéj

A cukorból 1 liter vízzel szirupot főzünk. A citromsavat belekeverjük és hűlni hagyjuk. A citromot vékonyan meghámozzuk, az őszibarackokat elfelezzük, kimagozzuk, héjukat lehúzzuk. Azonnal üvegekbe rakjuk, és melléjük 1-1 szem ánizst, egy darabka fahéjat meg 2-3 centi citromhéjat dobunk, majd a szirupot rászűrjük. Ha a szirup a gyümölcsöt teljesen ellepte, az üveget csavaros tetővel lezárjuk. Vízfürdőbe állítva a gyöngyöző forrástól számítva 30 percig gőzöljük, majd ebben hagyjuk kihűlni. 6 hónapig biztonsággal eltartható.


Elkészítési idő: 1 óra 15 perc.
     Fénykép: Paola Salvioni Martini.