Savanyú csurgatott tojásleves
Hozzávalók
1 kisebb vöröshagyma 3 evőkanál olaj fél kiskanál cukor 1 evőkanál finomliszt 1 kiskanál édesnemes pirospaprika 1 kiskanál só 1 babérlevél 2-3 tojás 1 kiskanál 10%-os csemege ételecet
A hagymát meghámozzuk, és lereszeljük. A leveshez lereszelt hagymát az olajon a cukorral 2 percig pirÃtjuk. Akkor jó, ha a cukor kissé karamellizálódik, a hagyma pedig üvegesre sül. Ekkor a lisztet belekeverjük, a pirospaprikával fűszerezzük, majd 1 liter hideg vÃzzel azonnal fölöntjük. Megsózzuk, a babérlevelet beledobjuk, többször megkeverve fölforraljuk, és 2-3 percig fÅ‘zzük. A tojásokat egy tányérban villával kissé fölverjük. A levest a tűzrÅ‘l lehúzzuk, és egyszer-egyszer megkeverve a tojást belecsurgatjuk, végül az ecettel kissé pikánsra ÃzesÃtjük.
Egy adag: 144 kcal / 602 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.
|