Savanyú csurgatott tojásleves


Hozzávalók


1 kisebb vöröshagyma
3 evőkanál olaj
fél kiskanál cukor
1 evőkanál finomliszt
1 kiskanál édesnemes pirospaprika
1 kiskanál só
1 babérlevél
2-3 tojás
1 kiskanál 10%-os csemege ételecet

A hagymát meghámozzuk, és lereszeljük. A leveshez lereszelt hagymát az olajon a cukorral 2 percig pirítjuk. Akkor jó, ha a cukor kissé karamellizálódik, a hagyma pedig üvegesre sül. Ekkor a lisztet belekeverjük, a pirospaprikával fűszerezzük, majd 1 liter hideg vízzel azonnal fölöntjük. Megsózzuk, a babérlevelet beledobjuk, többször megkeverve fölforraljuk, és 2-3 percig főzzük. A tojásokat egy tányérban villával kissé fölverjük. A levest a tűzről lehúzzuk, és egyszer-egyszer megkeverve a tojást belecsurgatjuk, végül az ecettel kissé pikánsra ízesítjük.


Egy adag: 144 kcal / 602 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.