Fokhagymás, citromos csirke


Hozzávalók


6 dkg olvasztott vaj
1,5 dl citromlé (vagy 3 db citrom leve)
fél mokkáskanál szárított szurokfű
só
őrölt bors
2-3 gerezd fokhagyma
2 evőkanál olaj
2 csirkecomb
1 csirkemell, félbevágva, kicsontozva

A vajat a citromlével, a szurokfűvel, sóval, borssal és az áttört fokhagymával összekeverjük. Egy tepsit az olajjal kikenünk, majd a csirkedarabokat bőrös felükkel, lefelé belefektetjük. A fűszeres vajjal megkenjük, alacsony hőmérsékleten 25 percen keresztül grillezzük, közben a mártással kenegetjük. Utána a húsokat megfordítjuk, továbbra is kenegetve 20 percen át sütjük. Finomra vágott petrezselyemmel megszórva, citromszelettel díszítve, párolt rizzsel tálalhatjuk.


Elkészítési idő: 60 perc.

Italajánlat: száraz fehérbor.