Fokhagymás, citromos csirke
Hozzávalók
6 dkg olvasztott vaj 1,5 dl citromlé (vagy 3 db citrom leve) fél mokkáskanál szárított szurokfű só őrölt bors 2-3 gerezd fokhagyma 2 evőkanál olaj 2 csirkecomb 1 csirkemell, félbevágva, kicsontozva
A vajat a citromlével, a szurokfűvel, sóval, borssal és az áttört fokhagymával összekeverjük. Egy tepsit az olajjal kikenünk, majd a csirkedarabokat bőrös felükkel, lefelé belefektetjük. A fűszeres vajjal megkenjük, alacsony hőmérsékleten 25 percen keresztül grillezzük, közben a mártással kenegetjük. Utána a húsokat megfordítjuk, továbbra is kenegetve 20 percen át sütjük. Finomra vágott petrezselyemmel megszórva, citromszelettel díszítve, párolt rizzsel tálalhatjuk.
Elkészítési idő: 60 perc.
Italajánlat: száraz fehérbor.
|