Fokhagymás, citromos csirke
Hozzávalók
6 dkg olvasztott vaj 1,5 dl citromlé (vagy 3 db citrom leve) fél mokkáskanál szárÃtott szurokfű só Å‘rölt bors 2-3 gerezd fokhagyma 2 evÅ‘kanál olaj 2 csirkecomb 1 csirkemell, félbevágva, kicsontozva
A vajat a citromlével, a szurokfűvel, sóval, borssal és az áttört fokhagymával összekeverjük. Egy tepsit az olajjal kikenünk, majd a csirkedarabokat bÅ‘rös felükkel, lefelé belefektetjük. A fűszeres vajjal megkenjük, alacsony hÅ‘mérsékleten 25 percen keresztül grillezzük, közben a mártással kenegetjük. Utána a húsokat megfordÃtjuk, továbbra is kenegetve 20 percen át sütjük. Finomra vágott petrezselyemmel megszórva, citromszelettel dÃszÃtve, párolt rizzsel tálalhatjuk.
ElkészÃtési idÅ‘: 60 perc.
Italajánlat: száraz fehérbor.
|