Tojásos gombaleves


Hozzávalók


35-40 dkg csiperkegomba
5 dkg vaj
fél kiskanál só
1 csapott mokkáskanál őrölt bors
1 csapott kiskanál ételízesítő por
2 tojássárgája
2 dl tejföl

A gomba homokos talpát levágjuk, a többit jól megmossuk. Aki nagyon precíz, a gombát meg is hámozhatja. A vajat lábasban fölolvasztjuk. Közben a gombát tönkjével együtt fölszeleteljük - ha túl nagyok, akkor előtte félbevágjuk. A vajra dobjuk és közepes lángon 6-8 percig pirítjuk. A gombára 8 deci vizet öntünk, megsózzuk, megborsozzuk, az ételízesítőt beleszórjuk. Ha fölforrt, kis lángra állítjuk, és 6-8 percig főzzük. A gombaleves alatt a tüzet elzárjuk, Mély tálban a tojássárgáját meg a tejfölt elkeverjük, a forró gombalevest rámerjük.


Egy adag: 260 kcal / 1087 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.