Tojásos gombaleves
Hozzávalók
35-40 dkg csiperkegomba 5 dkg vaj fél kiskanál só 1 csapott mokkáskanál Å‘rölt bors 1 csapott kiskanál ételÃzesÃtÅ‘ por 2 tojássárgája 2 dl tejföl
A gomba homokos talpát levágjuk, a többit jól megmossuk. Aki nagyon precÃz, a gombát meg is hámozhatja. A vajat lábasban fölolvasztjuk. Közben a gombát tönkjével együtt fölszeleteljük - ha túl nagyok, akkor elÅ‘tte félbevágjuk. A vajra dobjuk és közepes lángon 6-8 percig pirÃtjuk. A gombára 8 deci vizet öntünk, megsózzuk, megborsozzuk, az ételÃzesÃtÅ‘t beleszórjuk. Ha fölforrt, kis lángra állÃtjuk, és 6-8 percig fÅ‘zzük. A gombaleves alatt a tüzet elzárjuk, Mély tálban a tojássárgáját meg a tejfölt elkeverjük, a forró gombalevest rámerjük.
Egy adag: 260 kcal / 1087 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.
|