Szalonnás zöldségköret
Hozzávalók
1 csomag (10 dkg) mélyhűtött vegyes zöldség 15 dkg szeletelt, húsos szalonna 1 evőkanál olaj
A vegyes zöldséget - lehetőleg gőz fölött - puhára pároljuk. (Így nem kell szűrni és nem ázik el.) Eközben a szalonnát vékony csíkokra vagy kockákra vágjuk és az olajon kisütjük. A zöldséget belekeverjük. Sózni nem nagyon kell, mert a szalonna is sós. Egytálételt is készíthetünk belőle, ha a kiolvasztott szalonnával elkevert zöldséget tűzálló tálba terítjük, egy kevés reszelt sajttal megszórjuk és néhány percre a sütőbe tesszük, hogy a sajt ráolvadjon. Tápláló, könnyű és gyors vacsora.
Elkészítési idő: 25 perc.
Italajánlat: száraz fehérbor:.
|