Szalonnás zöldségköret


Hozzávalók


1 csomag (10 dkg) mélyhűtött vegyes zöldség
15 dkg szeletelt, húsos szalonna
1 evőkanál olaj

A vegyes zöldséget - lehetőleg gőz fölött - puhára pároljuk. (Így nem kell szűrni és nem ázik el.) Eközben a szalonnát vékony csíkokra vagy kockákra vágjuk és az olajon kisütjük. A zöldséget belekeverjük. Sózni nem nagyon kell, mert a szalonna is sós. Egytálételt is készíthetünk belőle, ha a kiolvasztott szalonnával elkevert zöldséget tűzálló tálba terítjük, egy kevés reszelt sajttal megszórjuk és néhány percre a sütőbe tesszük, hogy a sajt ráolvadjon. Tápláló, könnyű és gyors vacsora.


Elkészítési idő: 25 perc.

Italajánlat: száraz fehérbor:.