Parajos burgonyasaláta
Hozzávalók
1 kg burgonya só 15 dkg paraj (fagyasztott leveles paraj is lehet) 3 dl tejföl 2-3 gerezd fokhagyma 1 mokkáskanál őrölt bors
A burgonyát jól megmossuk és héjában enyhén sós vÃzben puhára fÅ‘zzük, majd leszűrjük. Amikor kihűlt meghámozzuk, és karikákra szeljük. A paraj szárát lecsipkedjük, a leveleket megmossuk, leforrázzuk, és jól lecsöpögtetjük. Amikor kihűlt, kissé fölaprÃtjuk. A tejfölt a zúzott fokhagymával, a borssal meg egy kevés sóval ÃzesÃtjük, a burgonyát meg a parajt beleforgatjuk. Tálalásig letakarva hűtÅ‘szekrényben tartjuk. Ez a különleges saláta bármilyen grillezett pecsenye kÃsérÅ‘je lehet.
ElkészÃtési idÅ‘: 1 óra 10 perc.
Egy adag: 395 kcal / 1652 kJ.
|