Parajos burgonyasaláta


Hozzávalók


1 kg burgonya
só
15 dkg paraj (fagyasztott leveles paraj is lehet)
3 dl tejföl
2-3 gerezd fokhagyma
1 mokkáskanál őrölt bors

A burgonyát jól megmossuk és héjában enyhén sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük. Amikor kihűlt meghámozzuk, és karikákra szeljük. A paraj szárát lecsipkedjük, a leveleket megmossuk, leforrázzuk, és jól lecsöpögtetjük. Amikor kihűlt, kissé fölaprítjuk. A tejfölt a zúzott fokhagymával, a borssal meg egy kevés sóval ízesítjük, a burgonyát meg a parajt beleforgatjuk. Tálalásig letakarva hűtőszekrényben tartjuk. Ez a különleges saláta bármilyen grillezett pecsenye kísérője lehet.


Elkészítési idő: 1 óra 10 perc.
Egy adag: 395 kcal / 1652 kJ.