Fokhagymás pácolt bárány
Hozzávalók
1 kg ujjnyi vastagra szeletelt báránygerinc, tarja, de lehet egy-egy nagyobb - kb. 25 dekás - szegy- vagy oldalasdarab is a páchoz: 3 gerezd fokhagyma 0,5 dl fehérbor 2 evÅ‘kanál olaj 1 nagy csokor friss vagy 1 kiskanál szárÃtott zöldfűszer (bazsalikom, tárkony, kakukkfű stb., akár vegyesen is) 1 csapott kiskanál Å‘rölt bors
A páchoz a megtisztÃtott fokhagymát finomra vágjuk, a borral, az olajjal, a fölaprÃtott zöldfűszerrel meg a borssal összekeverjük. Alaposan a húsba dörzsöljük, és letakarva szobahÅ‘mérsékleten 3-4 órán át érleljük. Grillrácson közepesen izzó parázs fölött sütjük, a vastagabb részeket oldalanként kb. 8-8 percig, mÃg a gerincet 3-3 percig.
ElkészÃtési idÅ‘: 35 perc + érlelés.
Egy adag: 365 kcal / 1526 kJ.
Italajánlat: száraz rozébor.
|