Fokhagymás pácolt bárány


Hozzávalók


1 kg ujjnyi vastagra szeletelt báránygerinc, tarja, de lehet egy-egy nagyobb - kb. 25 dekás - szegy- vagy oldalasdarab is
a páchoz:
3 gerezd fokhagyma
0,5 dl fehérbor
2 evőkanál olaj
1 nagy csokor friss vagy
1 kiskanál szárított zöldfűszer (bazsalikom, tárkony, kakukkfű stb., akár vegyesen is)
1 csapott kiskanál őrölt bors

A páchoz a megtisztított fokhagymát finomra vágjuk, a borral, az olajjal, a fölaprított zöldfűszerrel meg a borssal összekeverjük. Alaposan a húsba dörzsöljük, és letakarva szobahőmérsékleten 3-4 órán át érleljük. Grillrácson közepesen izzó parázs fölött sütjük, a vastagabb részeket oldalanként kb. 8-8 percig, míg a gerincet 3-3 percig.


Elkészítési idő: 35 perc + érlelés.
Egy adag: 365 kcal / 1526 kJ.
Italajánlat: száraz rozébor.