Töltött cukkinivirág
Hozzávalók
4 burgonya
só
fél csokor petrezselyem
1 gerezd fokhagyma
7-8 dkg füstölt sonka
1 tojás
3 dkg reszelt parmezán sajt
őrölt bors
24 cukkinivirág (a cukkini
narancssárga virága)
2 evőkanál olaj
A burgonyát héjában, sós vÃzben megfÅ‘zzük, leszűrjük, meghámozzuk. Még melegen áttörjük, majd a fölaprÃtott petrezselyemmel és fokhagymával fűszerezzük. A sonkát apróra vágjuk, a tojással meg a sajttal együtt a burgonyához keverjük, megborsozzuk, ha kell, kissé megsózzuk. A cukkinivirágokat gyöngéden megmossuk, leszárogatjuk, óvatosan széthajtjuk, majd a burgonyás masszával megtöltjük. Tepsibe rakosgatjuk, az olajjal megkenegetjük, és elÅ‘melegÃtett sütÅ‘ben, nagy lánggal (200 °C; légkeveréses sütÅ‘ben 180 °C) kb. 10 percig sütjük. Melegen, hidegen egyaránt kÃnálható.
ElkészÃtési idÅ‘: 1 óra 15 perc.
Egy adag: 241 kcal / 1008 kJ.
Italajánlat: száraz rosébor Egri Kékfrankos Rosé '99.
|