Fokhagymás paprikás burgonya
Hozzávalók
10-15 dkg húsos császárszalonna 2 közepes vöröshagyma 2-3 gerezd fokhagyma 1 mokkáskanál köménymag 1 kiskanál pirospaprika 1 evÅ‘kanál nem túl erÅ‘s paprikakrém (a fele csÃpÅ‘s is lehet) 1-1 paprika és paradicsom só 1,5 kg burgonya
A szalonnát vékony csÃkokra, a megtisztÃtott vöröshagymát finomra vágjuk. Bográcsban, erÅ‘s tűz fölött a szalonnát kiolvasztjuk, majd zsÃrjában, a tüzet kissé mérsékelve a hagymát megfuttatjuk. A zúzott fokhagymát és a köménymagot belekeverjük, a pirospaprikával meghintjük majd egy kevés vizet öntünk rá. A paprikakrémet, a fölaprÃtott paprikát meg a paradicsomot hozzáadjuk, megsózzuk. Addig fÅ‘zzük, amÃg a burgonyát megtisztÃtjuk, cikkekre vágjuk és beleszórjuk. Annyi vizet öntünk rá, hogy majdnem ellepje. Többször óvatosan megkeverjük, ha lehet kis rést hagyva lefödjük és gyenge tűz fölött kb. 35 perc alatt megpuhÃtjuk. 15-20 deka karikákra vágott kolbászt meg virslit is fÅ‘zhetünk bele, ezt úgy 10 perccel azelÅ‘tt adjuk hozzá, mielÅ‘tt a burgonya megpuhul.
ElkészÃtési idÅ‘: 1 óra.
Egy adag: 645 kcal / 2697 kJ.
Italajánlat: száraz rozébor.
|