Gyors lecsó


Hozzávalók


40 dkg paradicsom
1 nagy vöröshagyma
4 evőkanál olaj
2 kiskanál pirospaprika
1 kiskanál só
1 kg húsos édes zöldpaprika
1 mokkáskanál csípős paprikakrém
kiegészítésül:
virsli, lecsókolbász vagy krinolin, tojás, esetleg rizs

A gyors lecsó készítésekor az összevágott paradicsom és paprika egyszerre kerül a megfonnyasztott hagymára. Megsózzuk, a pirospaprikával megszórjuk, a csípős paprikával ízesítjük. Kevergetve kb. 20 perc alatt megpároljuk. Ebből a változatból készül a rizses lecsó is, amikor a fűszerekkel együtt 4 evőkanálnyi átválogatott, megmosott rizst is a lábasba szórunk. Ezt azonban, ellentétben az eddigiekkel, lefödve pároljuk. Közben esetleg egy kevés vizet is kell hozzáönteni, ez a paradicsom levesességétől függ.


Elkészítési idő: 35 perc.
Egy adag: 313 kcal / 1310 kJ.
Italajánlat: könnyû, száraz, “fûszeres” jellegû vörösbor.