Gyors lecsó
Hozzávalók
40 dkg paradicsom 1 nagy vöröshagyma 4 evÅ‘kanál olaj 2 kiskanál pirospaprika 1 kiskanál só 1 kg húsos édes zöldpaprika 1 mokkáskanál csÃpÅ‘s paprikakrém kiegészÃtésül: virsli, lecsókolbász vagy krinolin, tojás, esetleg rizs
A gyors lecsó készÃtésekor az összevágott paradicsom és paprika egyszerre kerül a megfonnyasztott hagymára. Megsózzuk, a pirospaprikával megszórjuk, a csÃpÅ‘s paprikával ÃzesÃtjük. Kevergetve kb. 20 perc alatt megpároljuk. EbbÅ‘l a változatból készül a rizses lecsó is, amikor a fűszerekkel együtt 4 evÅ‘kanálnyi átválogatott, megmosott rizst is a lábasba szórunk. Ezt azonban, ellentétben az eddigiekkel, lefödve pároljuk. Közben esetleg egy kevés vizet is kell hozzáönteni, ez a paradicsom levesességétÅ‘l függ.
ElkészÃtési idÅ‘: 35 perc.
Egy adag: 313 kcal / 1310 kJ.
Italajánlat: könnyû, száraz, “fûszeres” jellegû vörösbor.
|