Marinált-sült paprikasaláta
Hozzávalók
8 zöldpaprika 5-6 evÅ‘kanál kukoricacsÃra-olaj 2 evÅ‘kanál fehérborecet 1 mokkáskanál só 1 mokkáskanál cukor 1 gerezd fokhagyma 2 dl vÃz
A sült paprikából készült saláta erdélyi eredetű. A paprikákat megmossuk, és sütÅ‘ben, grillsütÅ‘ben (esetleg szabadtűzön), nagy lánggal (200 °C; légkeveréses sütÅ‘ben 180 °C) kb. 35 percig sütjük, közben egyszer megfordÃtjuk. Akkor jó, ha néhány helyen megpirulnak és fölhólyagosodnak. Néhány percre hideg vÃzbe dobjuk, Ãgy a héja könnyebben lejön, majd ki is csumázzuk. Az olajat az ecettel összekeverjük, megsózzuk, a cukorral meg a présen áttört fokhagymával ÃzesÃtjük. A vÃzzel hÃgÃtjuk, és a sült paprikákra öntjük. Letakarva, 3-4 órán át hűtÅ‘szekrényben érleljük, hogy az Ãzes lé jól átjárja a paprikát. KészÃthetjük úgy is, hogy a sült paprikát olajjal meglocsoljuk, kissé megsózzuk, végül zúzott fokhagymával és föl-aprÃtott petrezselyemmel fűszerezett joghurttal öntjük le.
ElkészÃtési idÅ‘: 30 perc + érlelés.
Egy adag: 195 kcal / 815 kJ.
|