Marinált-sült paprikasaláta


Hozzávalók


8 zöldpaprika
5-6 evőkanál kukoricacsíra-olaj
2 evőkanál fehérborecet
1 mokkáskanál só
1 mokkáskanál cukor
1 gerezd fokhagyma
2 dl víz

A sült paprikából készült saláta erdélyi eredetű. A paprikákat megmossuk, és sütőben, grillsütőben (esetleg szabadtűzön), nagy lánggal (200 °C; légkeveréses sütőben 180 °C) kb. 35 percig sütjük, közben egyszer megfordítjuk. Akkor jó, ha néhány helyen megpirulnak és fölhólyagosodnak. Néhány percre hideg vízbe dobjuk, így a héja könnyebben lejön, majd ki is csumázzuk. Az olajat az ecettel összekeverjük, megsózzuk, a cukorral meg a présen áttört fokhagymával ízesítjük. A vízzel hígítjuk, és a sült paprikákra öntjük. Letakarva, 3-4 órán át hűtőszekrényben érleljük, hogy az ízes lé jól átjárja a paprikát. Készíthetjük úgy is, hogy a sült paprikát olajjal meglocsoljuk, kissé megsózzuk, végül zúzott fokhagymával és föl-aprított petrezselyemmel fűszerezett joghurttal öntjük le.


Elkészítési idő: 30 perc + érlelés.
Egy adag: 195 kcal / 815 kJ.