Színes paprikasaláta


Hozzávalók


2-2 piros, zöld és sárga húsú paprika
kis darab torma
néhány szem fekete bors
2-3 zellerlevél
3 dl víz
2 evőkanál olaj
3-4 evőkanál 10%-os csemege ételecet
1 kiskanál só
1 evőkanál cukor

A színes paprikasalátához a különböző színű paprikákat ugyanúgy készítjük elő, mint a juhsajtos változathoz. Közben a tormát megtisztítjuk, vékonyan fölszeleteljük, és a borssal meg a zellerlevéllel együtt a vízbe szórjuk. Az olajat és az ecetet hozzáadjuk, megsózzuk, a cukorral ízesítjük. Utána fölforraljuk, és a paprikát beleforgatjuk. A tűzről levéve hűlni hagyjuk. Télire is eltehetjük úgy, hogy a paprikát színek szerint felváltva üvegekbe töltjük, a tormaszeleteket, a borsot meg a zellerleveleket is közérétegezzük, végül a forró, olajos, ecetes, sós és cukros levet rámerjük. Azon forrón két réteg celofánt rakunk a tetejére. A biztonság kedvéért a rétegek közé csipetnyi tartósítószert is tanácsos szórni. Végül jól becsomagolva szárazgőzben hagyjuk kihűlni.


Elkészítési idő: 30 perc.
Egy adag: 128 kcal / 536 kJ.