Juhsajtos paprikasaláta


Hozzávalók


4-4 húsos, piros és zöld színű paprika
1 nagy gerezd fokhagyma
1 mokkáskanál só
fél mokkáskanál őrölt bors
1 csokor petrezselyem
1 csokor metélőhagyma
2 evőkanál fehérborecet
6 evőkanál olívaolaj
20 dkg juhsajt

A paprikát megmossuk, hosszában félbevágjuk, kicsumázzuk, majd kisujjnyi csíkokra vágjuk. A fokhagymát présen áttörjük és a sóval, a borssal, a fölaprított petrezselyemmel meg a metélőhagymával együtt a borecetbe keverjük, végül cseppenként az olajat is beledolgozzuk. A juhsajtot kisebb kockákra vágjuk, és a paprikával meg az olajos öntettel laza mozdulatokkal összekeverjük. Készíthetjük úgy is, hogy a csíkokra vágott paprikát sütőben vagy grillsütőben néhány perc alatt aranysárgára pirítjuk, majd papírtörülközőn leszárogatjuk, és utána szeleteljük föl.


Elkészítési idő: 30 perc.
Egy adag: 319 kcal / 1334 kJ.