Csuszi, a nyers lecsó
Hozzávalók
1 közepes vöröshagyma 8 közepes paradicsom 2 húsos zöldpaprika 1 erős paprika só 4 dl tejföl
A hagymát megtisztÃtjuk, finomra aprÃtjuk. A paradicsomok szárát kimetsszük, majd a szemeket meghámozzuk. Úgy a legkönnyebb, ha a tetejüket bemetsszük, majd egy pillanatra forró vÃzbe dobjuk. Leszűrjük, utána kis kockákra vágjuk, ahogyan a kicsumázott paprikákat is. (A paradicsomhámozás másik módja, ha néhány percre mélyhűtÅ‘be tesszük, a kemény szemekrÅ‘l meglepÅ‘en könnyen lehúzható a héj.) Mindezeket jól összekeverjük, kissé erÅ‘sebben besózzuk és 1 órára a hűtÅ‘szekrénybe tesszük. Ha jól lehűlt, és levet is eresztett, a tejfölt hozzáadjuk. Zsemlével tálalva kitűnÅ‘ reggeli vagy vacsora. A diétázók a zsemlét elhagyhatják, sÅ‘t a tejfölt is fölcserélhetik kefirrel vagy joghurttal. Letakarva, hűtÅ‘szekrényben 2-3 napig biztosan eláll.
ElkészÃtési idÅ‘: 25 perc + hûtés.
Egy adag: 263 kcal / 1100 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.
|