Csuszi, a nyers lecsó


Hozzávalók


1 közepes vöröshagyma
8 közepes paradicsom
2 húsos zöldpaprika
1 erős paprika
só
4 dl tejföl

A hagymát megtisztítjuk, finomra aprítjuk. A paradicsomok szárát kimetsszük, majd a szemeket meghámozzuk. Úgy a legkönnyebb, ha a tetejüket bemetsszük, majd egy pillanatra forró vízbe dobjuk. Leszűrjük, utána kis kockákra vágjuk, ahogyan a kicsumázott paprikákat is. (A paradicsomhámozás másik módja, ha néhány percre mélyhűtőbe tesszük, a kemény szemekről meglepően könnyen lehúzható a héj.) Mindezeket jól összekeverjük, kissé erősebben besózzuk és 1 órára a hűtőszekrénybe tesszük. Ha jól lehűlt, és levet is eresztett, a tejfölt hozzáadjuk. Zsemlével tálalva kitűnő reggeli vagy vacsora. A diétázók a zsemlét elhagyhatják, sőt a tejfölt is fölcserélhetik kefirrel vagy joghurttal. Letakarva, hűtőszekrényben 2-3 napig biztosan eláll.


Elkészítési idő: 25 perc + hûtés.
Egy adag: 263 kcal / 1100 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.