Jeges paradicsomleves
Hozzávalók
10 jó érett paradicsom arasznyi uborka vagy cukkini fél csÅ‘ sárga szÃnű paprika fél csÅ‘ piros szÃnű paprika 1 szál szárzeller só Å‘rölt bors 2 evÅ‘kanál finom olaj 1 gerezd fokhagyma csipetnyi Å‘rölt koriander fél citrom leve fél csokor petrezselyem
A paradicsomok csumáját eltávolÃtjuk, a szemeket leforrázzuk, majd meghámozzuk. Szitán áttörjük, és ha kissé kihűlt, egy tálban a hűtÅ‘szekrénybe tesszük. Közben az uborkát meghámozzuk, és a sárga meg a piros szÃnű zöldpaprikával együtt körömnyi kockákra vágjuk. A megmosott szárzeller leveleit letépjük (más ételhez félretesszük), a szárakat pedig az elÅ‘zÅ‘ekhez hasonlóan feldaraboljuk. A paradicsomot a hűtÅ‘szekrénybÅ‘l kivesszük. Megsózzuk, megborsozzuk, az olajjal összekeverjük, zúzott fokhagymával meg a korianderrel fűszerezzük. A citromlével kellemesen pikánsra ÃzesÃtjük, leheletnyit meg is cukrozhatjuk, és annyi jeges vÃzzel engedjük fel (1 pohár joghurt is kerülhet bele), hogy 1,2 liternyi levest kapjunk. Az összes zöldséget beleszórjuk, petrezselyemlevelekkel dÃszÃtve kÃnáljuk. Nagy melegben jeget keverhetünk bele, s pirÃtott zsemlekockákat is kÃnálhatunk hozzá.
ElkészÃtési idÅ‘: 45 perc.
Egy adag: 118 kcal / 494 kJ.
Italajánlat: ásványvÃz.
|