Jeges paradicsomleves


Hozzávalók


10 jó érett paradicsom
arasznyi uborka vagy cukkini
fél cső sárga színű paprika
fél cső piros színű paprika
1 szál szárzeller
só
őrölt bors
2 evőkanál finom olaj
1 gerezd fokhagyma
csipetnyi őrölt koriander
fél citrom leve
fél csokor petrezselyem

A paradicsomok csumáját eltávolítjuk, a szemeket leforrázzuk, majd meghámozzuk. Szitán áttörjük, és ha kissé kihűlt, egy tálban a hűtőszekrénybe tesszük. Közben az uborkát meghámozzuk, és a sárga meg a piros színű zöldpaprikával együtt körömnyi kockákra vágjuk. A megmosott szárzeller leveleit letépjük (más ételhez félretesszük), a szárakat pedig az előzőekhez hasonlóan feldaraboljuk. A paradicsomot a hűtőszekrényből kivesszük. Megsózzuk, megborsozzuk, az olajjal összekeverjük, zúzott fokhagymával meg a korianderrel fűszerezzük. A citromlével kellemesen pikánsra ízesítjük, leheletnyit meg is cukrozhatjuk, és annyi jeges vízzel engedjük fel (1 pohár joghurt is kerülhet bele), hogy 1,2 liternyi levest kapjunk. Az összes zöldséget beleszórjuk, petrezselyemlevelekkel díszítve kínáljuk. Nagy melegben jeget keverhetünk bele, s pirított zsemlekockákat is kínálhatunk hozzá.


Elkészítési idő: 45 perc.
Egy adag: 118 kcal / 494 kJ.
Italajánlat: ásványvíz.