Bazsalikomos-sajtos paradicsomsaláta
Hozzávalók
50 dkg paradicsom 30 dkg sajt (lehetÅ‘leg kétféle) 1 mokkáskanál Å‘rölt bors néhány szál bazsalikom 1 csokor petrezselyem 3-4 evÅ‘kanál kimagozott olajbogyó 6 evÅ‘kanál olÃvaolaj
A paradicsomok szárát kimetsszük, a szemeket karikákra szeljük. A sajtot hasonló nagyságúra és vastagságúra, de kockákra vágjuk. Utána a paradicsommal felváltva, félig egymásra csúsztatva rakjuk tányérra. Megsózzuk, megborsozzuk, néhány bazsalikomlevéllel meg a fölaprÃtott petrezselyemmel meghintjük. A félbevágott olajbogyókat rászórjuk, az olÃvaolajjal meglocsoljuk.
ElkészÃtési idÅ‘: 25 perc.
Egy adag: 386 kcal / 1604 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.
|