Bazsalikomos-sajtos paradicsomsaláta


Hozzávalók


50 dkg paradicsom
30 dkg sajt (lehetőleg kétféle)
1 mokkáskanál őrölt bors
néhány szál bazsalikom
1 csokor petrezselyem
3-4 evőkanál kimagozott olajbogyó
6 evőkanál olívaolaj

A paradicsomok szárát kimetsszük, a szemeket karikákra szeljük. A sajtot hasonló nagyságúra és vastagságúra, de kockákra vágjuk. Utána a paradicsommal felváltva, félig egymásra csúsztatva rakjuk tányérra. Megsózzuk, megborsozzuk, néhány bazsalikomlevéllel meg a fölaprított petrezselyemmel meghintjük. A félbevágott olajbogyókat rászórjuk, az olívaolajjal meglocsoljuk.


Elkészítési idő: 25 perc.
Egy adag: 386 kcal / 1604 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.