Babos paradicsomsaláta
Hozzávalók
25 dkg frissen fejtett bab (esetleg fagyasztott) 1 kiskanál só 1-2 babérlevél 50 dkg paradicsom 5 evÅ‘kanál kukoricacsÃra-olaj 2 evÅ‘kanál 10%-os csemege ételecet 2 evÅ‘kanál mustár 2 evÅ‘kanál ketchup fél csokor petrezselyem fél csokor metélÅ‘hagyma fél mokkáskanál Å‘rölt bors 1 gerezd fokhagyma
A fejtett babot enyhén sós, babérlevéllel fűszerezett vÃzben puhára fÅ‘zzük, és levében hűlni hagyjuk. A paradicsomok szárát kimetsszük, a szemeket kis kockákra vágjuk. Az olajhoz keverjük az ecetet, a mustárt meg a ketchupot, majd a fölaprÃtott petrezselyemmel és metélÅ‘hagymával fűszerezzük. Megborsozzuk, a présen áttört fokhagymával ÃzesÃtjük, ha kell, utánasózzuk, és a bab fÅ‘zÅ‘levébÅ‘l 3-4 evÅ‘kanálnyit beleöntünk, Ãgy megfelelÅ‘ sűrűségű lesz. Végül a lecsöpögtetett, esetleg hideg vÃzzel leöblÃtett babot meg a paradicsomot beleforgatjuk.
ElkészÃtési idÅ‘: 20-25 perc + a bab fõzése.
Egy adag: 336 kcal / 1405 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.
|