Babos paradicsomsaláta


Hozzávalók


25 dkg frissen fejtett bab (esetleg fagyasztott)
1 kiskanál só
1-2 babérlevél
50 dkg paradicsom
5 evőkanál kukoricacsíra-olaj
2 evőkanál 10%-os csemege ételecet
2 evőkanál mustár
2 evőkanál ketchup
fél csokor petrezselyem
fél csokor metélőhagyma
fél mokkáskanál őrölt bors
1 gerezd fokhagyma

A fejtett babot enyhén sós, babérlevéllel fűszerezett vízben puhára főzzük, és levében hűlni hagyjuk. A paradicsomok szárát kimetsszük, a szemeket kis kockákra vágjuk. Az olajhoz keverjük az ecetet, a mustárt meg a ketchupot, majd a fölaprított petrezselyemmel és metélőhagymával fűszerezzük. Megborsozzuk, a présen áttört fokhagymával ízesítjük, ha kell, utánasózzuk, és a bab főzőlevéből 3-4 evőkanálnyit beleöntünk, így megfelelő sűrűségű lesz. Végül a lecsöpögtetett, esetleg hideg vízzel leöblített babot meg a paradicsomot beleforgatjuk.


Elkészítési idő: 20-25 perc + a bab fõzése.
Egy adag: 336 kcal / 1405 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.