Sajtos paradicsomsaláta


Hozzávalók


30 dkg puha sajt
6 szép paradicsom
1 mokkáskanál só
fél mokkáskanál őrölt bors
1 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyem
6 evőkanál salátaolaj
2-3 szál bazsalikom

A sajtot a paradicsomokkal együtt - miután a szárukat kimetszettük - 2-3 milliméter vastag karikákra vágjuk. Ha a paradicsom túl nagy, akkor először félbevágjuk, csak azután szeleteljük. Egy nagy, lapos salátástálon a sajt- és paradicsomkarikákat úgy rakjuk körbe, hogy félig takarják egymást. Sóval és őrölt borssal - jó, ha frissen őröljük - meghintjük. A megtisztított fokhagymát présen áttörjük, a petrezselymet apróra vágjuk, és egy kis pohárban az olívaolajjal összekeverjük. A bazsalikomleveleket a szárukról lecsipkedjük, a nagyobbakat félbetépjük. A paradicsomos sajtra szórjuk, majd az olajos öntettel meglocsoljuk. Azonnal tálaljuk, különben a paradicsom összeesik. Pirítós illik hozzá.


Elkészítési idő: 25 perc.
Egy adag: 102 kcal / 1668 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.