Sajtos paradicsomsaláta
Hozzávalók
30 dkg puha sajt 6 szép paradicsom 1 mokkáskanál só fél mokkáskanál őrölt bors 1 gerezd fokhagyma 1 csokor petrezselyem 6 evőkanál salátaolaj 2-3 szál bazsalikom
A sajtot a paradicsomokkal együtt - miután a szárukat kimetszettük - 2-3 milliméter vastag karikákra vágjuk. Ha a paradicsom túl nagy, akkor elÅ‘ször félbevágjuk, csak azután szeleteljük. Egy nagy, lapos salátástálon a sajt- és paradicsomkarikákat úgy rakjuk körbe, hogy félig takarják egymást. Sóval és Å‘rölt borssal - jó, ha frissen Å‘röljük - meghintjük. A megtisztÃtott fokhagymát présen áttörjük, a petrezselymet apróra vágjuk, és egy kis pohárban az olÃvaolajjal összekeverjük. A bazsalikomleveleket a szárukról lecsipkedjük, a nagyobbakat félbetépjük. A paradicsomos sajtra szórjuk, majd az olajos öntettel meglocsoljuk. Azonnal tálaljuk, különben a paradicsom összeesik. PirÃtós illik hozzá.
ElkészÃtési idÅ‘: 25 perc.
Egy adag: 102 kcal / 1668 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.
|