Bazsalikomos paradicsomleves


Hozzávalók


2 fej apró vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
3 evőkanál olaj
2 közepes burgonya
8 szem paradicsom
1 csapott evőkanál ételízesítő por
1 evőkanálnyi friss vagy 1 mokkáskanál szárított bazsalikom
só, bors

A megtisztított vöröshagymát felaprítjuk, a fokhagymát összezúzzuk vagy présen áttörjük, majd az olajon mindkettőt kevergetve megfuttatjuk. A burgonyát meghámozzuk, kockákra vágjuk és a hagymás olajban megforgatjuk. A paradicsom héját lehúzzuk (ehhez, ha kell, le is forrázzuk), a szemeket földaraboljuk, és a burgonyához adjuk. Kb. 6 deci vízzel fölöntjük, fölforraljuk. Az ételízesítő porral meg a bazsalikommal fűszerezzük és kis lángon puhára főzzük, majd a tűzről lehúzzuk. Amikor kihűlt, turmixoljuk, átszűrjük és megsózzuk, megborsozzuk. Hidegen, melegen egyaránt finom.


Elkészítési idő: 35 perc + hûtés.
Egy adag: 152 kcal / 636 kJ.
Italajánlat: ásványvíz.