Bazsalikomos paradicsomleves
Hozzávalók
2 fej apró vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma 3 evÅ‘kanál olaj 2 közepes burgonya 8 szem paradicsom 1 csapott evÅ‘kanál ételÃzesÃtÅ‘ por 1 evÅ‘kanálnyi friss vagy 1 mokkáskanál szárÃtott bazsalikom só, bors
A megtisztÃtott vöröshagymát felaprÃtjuk, a fokhagymát összezúzzuk vagy présen áttörjük, majd az olajon mindkettÅ‘t kevergetve megfuttatjuk. A burgonyát meghámozzuk, kockákra vágjuk és a hagymás olajban megforgatjuk. A paradicsom héját lehúzzuk (ehhez, ha kell, le is forrázzuk), a szemeket földaraboljuk, és a burgonyához adjuk. Kb. 6 deci vÃzzel fölöntjük, fölforraljuk. Az ételÃzesÃtÅ‘ porral meg a bazsalikommal fűszerezzük és kis lángon puhára fÅ‘zzük, majd a tűzrÅ‘l lehúzzuk. Amikor kihűlt, turmixoljuk, átszűrjük és megsózzuk, megborsozzuk. Hidegen, melegen egyaránt finom.
ElkészÃtési idÅ‘: 35 perc + hûtés.
Egy adag: 152 kcal / 636 kJ.
Italajánlat: ásványvÃz.
|