Majonézes töltött paprika
Hozzávalók
8 húsos zöldpaprika 25 dkg sült hús (lehet maradék is) 2 főtt tojás 1 nagyobb ecetes uborka só 2 dl tejföl 1 nagy tubus kész majonéz
A paprikát megmossuk, majd sütÅ‘ben megsütjük. Utána néhány pillanatra hideg vÃzbe mártjuk, lecsöpögtetjük, külsÅ‘ hártyáját lehúzzuk, végül kicsumázzuk. A húst a fÅ‘tt tojásokkal meg az uborkával együtt apróra vágjuk, kissé megsózzuk és épp csak annyi tejföllel meg majonézzel keverjük össze, hogy ne legyen száraz. Utána a paprikákba töltjük, melyeket tálon egymás mellé fektetünk, és a maradék tejföl és majonéz keverékével leöntünk. Puha kenyérrel kÃnáljuk.
ElkészÃtési idÅ‘: 1 óra.
Egy adag: 540 kcal / 2258 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.
|