Majonézes töltött paprika


Hozzávalók


8 húsos zöldpaprika
25 dkg sült hús (lehet maradék is)
2 főtt tojás
1 nagyobb ecetes uborka
só
2 dl tejföl
1 nagy tubus kész majonéz

A paprikát megmossuk, majd sütőben megsütjük. Utána néhány pillanatra hideg vízbe mártjuk, lecsöpögtetjük, külső hártyáját lehúzzuk, végül kicsumázzuk. A húst a főtt tojásokkal meg az uborkával együtt apróra vágjuk, kissé megsózzuk és épp csak annyi tejföllel meg majonézzel keverjük össze, hogy ne legyen száraz. Utána a paprikákba töltjük, melyeket tálon egymás mellé fektetünk, és a maradék tejföl és majonéz keverékével leöntünk. Puha kenyérrel kínáljuk.


Elkészítési idő: 1 óra.
Egy adag: 540 kcal / 2258 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.