Zöldborsó-krémleves


Hozzávalók


1 kisebb póréhagyma
1 sárgarépa
1 vöröshagyma
30 dkg zöldborsó (fagyasztott is lehet)
fél csokor petrezselyem
só, őrölt bors
cukor
1,5 liter átszűrt húsleves (kockából is lehet)
a tálaláshoz:
2-3 szelet kenyér

Az összes zöldséget megtisztítjuk, földaraboljuk és a borsóval együtt lábasba szórjuk. A fölaprított petrezselyemmel megszórjuk, sóval, borssal és cukorral ízesítjük, a levest ráöntjük. Nagy lángon fölforraljuk, majd lefödve, kis lángon kb. 30 perc alatt megfőzzük. Kissé hűlni hagyjuk, utána turmixoljuk vagy merülőmixerrel pépesítjük és átszűrjük. Megforrósítva, pirított kenyérkockákkal tálaljuk. A tűzről levett levest tojássárgájával elkevert tejszínnel is dúsíthatjuk.


Elkészítési idő: 50 perc.
Egy adag: 337 kcal / 1409 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.