Zöldborsó-krémleves
Hozzávalók
1 kisebb póréhagyma 1 sárgarépa 1 vöröshagyma 30 dkg zöldborsó (fagyasztott is lehet) fél csokor petrezselyem só, őrölt bors cukor 1,5 liter átszűrt húsleves (kockából is lehet) a tálaláshoz: 2-3 szelet kenyér
Az összes zöldséget megtisztÃtjuk, földaraboljuk és a borsóval együtt lábasba szórjuk. A fölaprÃtott petrezselyemmel megszórjuk, sóval, borssal és cukorral ÃzesÃtjük, a levest ráöntjük. Nagy lángon fölforraljuk, majd lefödve, kis lángon kb. 30 perc alatt megfÅ‘zzük. Kissé hűlni hagyjuk, utána turmixoljuk vagy merülÅ‘mixerrel pépesÃtjük és átszűrjük. MegforrósÃtva, pirÃtott kenyérkockákkal tálaljuk. A tűzrÅ‘l levett levest tojássárgájával elkevert tejszÃnnel is dúsÃthatjuk.
ElkészÃtési idÅ‘: 50 perc.
Egy adag: 337 kcal / 1409 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.
|