Joghurtos eperleves habgaluskával
Hozzávalók
(4)
40 dkg eper 6 dl joghurt 4 evÅ‘kanál méz 1 csomag vanÃliás cukor 2 tojásfehérje 1 evÅ‘kanál porcukor
Az epret megtisztÃtjuk, alaposan megmossuk és a joghurttal, a mézzel meg a vanÃliás cukorral turmixoljuk, behűtjük. A tojások fehérjét a porcukorral kemény habbá verjük, majd evÅ‘kanállal forró vÃzbe szaggatva 1-2 perc alatt megfÅ‘zzük, ugyanúgy, mintha madártejet készÃtenénk. A hideg eperlevest habgaluskával a tetején kÃnáljuk.
ElkészÃtési idÅ‘: 25 perc + hûtés.
Egy adag: 172 kcal / 719 kJ.
Italajánlat: ásványvÃz.
|