Rozmaringos újburgonya
Hozzávalók
1,5 kg újburgonya 4 evÅ‘kanál olÃvaolaj 3 gerezd fokhagyma 1 szál rozmaring só Å‘rölt bors 20 dkg olÃvabogyó (fekete és zöld) 1 dl száraz fehérbor
Az újburgonyát megtisztÃtjuk, megmossuk, és konyharuhában megszárogatjuk. Az olajat egy tepsibe öntjük, és a burgonyát beledobjuk. A fokhagymát lehéjazva durvára vágjuk. A rozmaring leveleinek felét a szárról lecsipkedjük. MindkettÅ‘t a burgonyára szórjuk. Megsózzuk, megborsozzuk, a maradék rozmaringot a tetejére fektetjük. SütÅ‘ben a közepesnél erÅ‘sebb lánggal (200 °C; légkeveréses sütÅ‘ben 180 °C) 40-45 percig sütjük. Az olajbogyót kimagozzuk, a nagyobb szemeket félbe is vágjuk. Ezután a pirosra sült burgonyát tepsistÅ‘l a tűzhely lapjára tesszük, az olajbogyót közészórjuk, és a bort aláöntjük. Fölforraljuk, és azonnal tálaljuk.
ElkészÃtési idÅ‘: 1 óra 10 perc.
Egy adag: 573 kcal / 2410 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.
|