Rozmaringos újburgonya


Hozzávalók


1,5 kg újburgonya
4 evőkanál olívaolaj
3 gerezd fokhagyma
1 szál rozmaring
só
őrölt bors
20 dkg olívabogyó (fekete és zöld)
1 dl száraz fehérbor

Az újburgonyát megtisztítjuk, megmossuk, és konyharuhában megszárogatjuk. Az olajat egy tepsibe öntjük, és a burgonyát beledobjuk. A fokhagymát lehéjazva durvára vágjuk. A rozmaring leveleinek felét a szárról lecsipkedjük. Mindkettőt a burgonyára szórjuk. Megsózzuk, megborsozzuk, a maradék rozmaringot a tetejére fektetjük. Sütőben a közepesnél erősebb lánggal (200 °C; légkeveréses sütőben 180 °C) 40-45 percig sütjük. Az olajbogyót kimagozzuk, a nagyobb szemeket félbe is vágjuk. Ezután a pirosra sült burgonyát tepsistől a tűzhely lapjára tesszük, az olajbogyót közészórjuk, és a bort aláöntjük. Fölforraljuk, és azonnal tálaljuk.


Elkészítési idő: 1 óra 10 perc.
Egy adag: 573 kcal / 2410 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.