Diós-kekszes túrótorta


Hozzávalók


(12 szelethez)
a tésztához:
10 dkg vaj
10 dkg darált háztartási keksz
10 dkg darált dió
6 dkg zsemlemorzsa
3 evőkanál porcukor
a töltelékhez:
50 dkg tehéntúró
12 evőkanál porcukor
2-3 citrom reszelt, sárga héja
2 csomag vaníliás cukor
8 dl tejszín
4 dkg zselatinpor
40 dkg konzervananász

A tésztához a vajat fölolvasztjuk, a kekszet, a diót, a morzsát meg a porcukrot hozzáadjuk, jól elkeverjük, és ezt a kissé száraz masszát egyenletesen szív alakú tortaformába simítjuk. Sütni nem kell. A töltelékhez a túrót áttörjük és a porcukorral, a citromhéjjal meg a vaníliás cukorral ízesítjük. A tejszínt kemény habbá verjük. A zselatint 2 deci hideg vízbe (de lehet az ananász leve is) áztatjuk, majd 1-2 perc múlva, kis lángon melegítve föloldjuk. Az ananászt jól lecsöpögtetjük. A túróba óvatosan beleforgatjuk a tejszínhabot meg az ananászt, azután belecsurgatjuk a zselatint is. Utána a tésztára öntjük, folpackkal letakarjuk és hűtőszekrényben 2-3 órán át dermesztjük. Tálaláskor tejszínhabbal is díszíthetjük.


Elkészítési idő: 35 perc + dermesztés.
Egy adag: 562 kcal / 2350 kJ.