Diós-kekszes túrótorta
Hozzávalók
(12 szelethez) a tésztához: 10 dkg vaj 10 dkg darált háztartási keksz 10 dkg darált dió 6 dkg zsemlemorzsa 3 evÅ‘kanál porcukor a töltelékhez: 50 dkg tehéntúró 12 evÅ‘kanál porcukor 2-3 citrom reszelt, sárga héja 2 csomag vanÃliás cukor 8 dl tejszÃn 4 dkg zselatinpor 40 dkg konzervananász
A tésztához a vajat fölolvasztjuk, a kekszet, a diót, a morzsát meg a porcukrot hozzáadjuk, jól elkeverjük, és ezt a kissé száraz masszát egyenletesen szÃv alakú tortaformába simÃtjuk. Sütni nem kell. A töltelékhez a túrót áttörjük és a porcukorral, a citromhéjjal meg a vanÃliás cukorral ÃzesÃtjük. A tejszÃnt kemény habbá verjük. A zselatint 2 deci hideg vÃzbe (de lehet az ananász leve is) áztatjuk, majd 1-2 perc múlva, kis lángon melegÃtve föloldjuk. Az ananászt jól lecsöpögtetjük. A túróba óvatosan beleforgatjuk a tejszÃnhabot meg az ananászt, azután belecsurgatjuk a zselatint is. Utána a tésztára öntjük, folpackkal letakarjuk és hűtÅ‘szekrényben 2-3 órán át dermesztjük. Tálaláskor tejszÃnhabbal is dÃszÃthetjük.
ElkészÃtési idÅ‘: 35 perc + dermesztés.
Egy adag: 562 kcal / 2350 kJ.
|