Bárányborda fűszeres barackmártással


Hozzávalók


8 szép szelet bárányborda vagy 4 szelet gerinc
só
őrölt bors
40 dkg konzerv őszibarack (lé nélkül mérve)
1 dl fehérbor
1 kiskanál fehérborecet
1 mokkáskanál ételízesítő por
fél mokkáskanál őrölt fahéj
1 kimagozott csípős hegyes paprika
1 csapott kiskanál korianderpor
a sütéshez:
olaj

A húst enyhén megsózzuk, megborsozzuk. A konzervbarackot leszűrjük úgy, hogy a levét azonnal lábasba töltjük. Ez kb. 2 deci, amit a borral, az ecettel meg 1,25 deci vízzel hígítunk. 4-5 percig forraljuk nagy lángon, ezalatt a felére beforr, majd hozzáadjuk a cikkekre vágott barackot, az ételízesítőt, a fahéjat, a csípős paprikát meg a koriandert is. Épp csak 2-3 percig forraljuk. Közben a húst az olajon, közepes lángon, oldalanként 3-3 percig sütjük - de grillsütőben is elkészíthetjük. Jól lecsöpögtetve, a fűszeres barackkal leöntve tálaljuk. Köretnek vajas petrezselymes burgonya és gőzben párolt zöldbab illik hozzá.


Elkészítési idő: 30 perc.
Egy adag: 557 kcal / 2329 kJ.
Italajánlat: száraz vörösbor.