Bárányborda fűszeres barackmártással
Hozzávalók
8 szép szelet bárányborda vagy 4 szelet gerinc só Å‘rölt bors 40 dkg konzerv Å‘szibarack (lé nélkül mérve) 1 dl fehérbor 1 kiskanál fehérborecet 1 mokkáskanál ételÃzesÃtÅ‘ por fél mokkáskanál Å‘rölt fahéj 1 kimagozott csÃpÅ‘s hegyes paprika 1 csapott kiskanál korianderpor a sütéshez: olaj
A húst enyhén megsózzuk, megborsozzuk. A konzervbarackot leszűrjük úgy, hogy a levét azonnal lábasba töltjük. Ez kb. 2 deci, amit a borral, az ecettel meg 1,25 deci vÃzzel hÃgÃtunk. 4-5 percig forraljuk nagy lángon, ezalatt a felére beforr, majd hozzáadjuk a cikkekre vágott barackot, az ételÃzesÃtÅ‘t, a fahéjat, a csÃpÅ‘s paprikát meg a koriandert is. Épp csak 2-3 percig forraljuk. Közben a húst az olajon, közepes lángon, oldalanként 3-3 percig sütjük - de grillsütÅ‘ben is elkészÃthetjük. Jól lecsöpögtetve, a fűszeres barackkal leöntve tálaljuk. Köretnek vajas petrezselymes burgonya és gÅ‘zben párolt zöldbab illik hozzá.
ElkészÃtési idÅ‘: 30 perc.
Egy adag: 557 kcal / 2329 kJ.
Italajánlat: száraz vörösbor.
|