Ropogós csirkecomb mikrohullámú készülékben


Hozzávalók


4 közepes csirkecomb
só
a bundázáshoz:
3 evőkanál liszt
2 tojás
1 zacskó fűszeres burgonyaszirom (10 dkg)
2 evőkanál zsemlemorzsa

A csirkecombok bőrét lehúzzuk, a húsát körös-körül besózzuk, majd 10-15 percig állni hagyjuk. Közben a burgonyaszirmot nejlonzacskóba töltjük, és sodrófát görgetve rajta durvára törjük. A csirkecombokról a nedvességet leitatjuk, és először lisztbe, majd a fölvert tojásba mártjuk, végül a zsemlemorzsával összekevert burgonyasziromba forgatjuk. Lapos, kerek tálra fektetjük úgy, hogy a combok felső része a peremére kerüljön, csontos alsó végük pedig a közepe felé nézzen (itt sül kevésbé), és 750 wattal 5 percig sütjük, majd óvatosan megfordítjuk, és a sütést még 5 percig folytatjuk. A legvastagabb részeket hústűvel megszurkáljuk, ha még nem sültek volna meg, változatlan teljesítménnyel 1-2 percig tovább sütjük. Ez után 5 percig állni hagyjuk, ezalatt a csirkecombok bundája kissé megkeményedik, ropogóssá válik. Készíthetjük crisp tálban, crisp fokozaton is, ilyenkor a húst nem kell megfordítani.


Elkészítési idő: 25 perc + pihentetés.
Egy adag: 490 kcal / 2060 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.