Ropogós csirkecomb mikrohullámú készülékben
Hozzávalók
4 közepes csirkecomb só a bundázáshoz: 3 evőkanál liszt 2 tojás 1 zacskó fűszeres burgonyaszirom (10 dkg) 2 evőkanál zsemlemorzsa
A csirkecombok bÅ‘rét lehúzzuk, a húsát körös-körül besózzuk, majd 10-15 percig állni hagyjuk. Közben a burgonyaszirmot nejlonzacskóba töltjük, és sodrófát görgetve rajta durvára törjük. A csirkecombokról a nedvességet leitatjuk, és elÅ‘ször lisztbe, majd a fölvert tojásba mártjuk, végül a zsemlemorzsával összekevert burgonyasziromba forgatjuk. Lapos, kerek tálra fektetjük úgy, hogy a combok felsÅ‘ része a peremére kerüljön, csontos alsó végük pedig a közepe felé nézzen (itt sül kevésbé), és 750 wattal 5 percig sütjük, majd óvatosan megfordÃtjuk, és a sütést még 5 percig folytatjuk. A legvastagabb részeket hústűvel megszurkáljuk, ha még nem sültek volna meg, változatlan teljesÃtménnyel 1-2 percig tovább sütjük. Ez után 5 percig állni hagyjuk, ezalatt a csirkecombok bundája kissé megkeményedik, ropogóssá válik. KészÃthetjük crisp tálban, crisp fokozaton is, ilyenkor a húst nem kell megfordÃtani.
ElkészÃtési idÅ‘: 25 perc + pihentetés.
Egy adag: 490 kcal / 2060 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.
|