Zöldséges rizsgombóc
1 adag energiája
Hozzávalók
30 dkg rizs só 30 dkg fagyasztott zöldségkeverék 2-3 evÅ‘kanál olaj 1 kiskanál ételÃzesÃtÅ‘ por 1 csokor petrezselyem 1 tojás kb. 2 evÅ‘kanál zsemlemorzsa a bundázáshoz: 10 dkg liszt 2-3 tojás 12 dkg zsemlemorzsa a sütéshez: bÅ‘ven olaj
A rizst dupla mennyiségű, enyhén sós vÃzben hagyományos módon puhára pároljuk, majd hűlni hagyjuk. Közben a zöldségkeveréket az olajon megforrósÃtjuk, az ételÃzesÃtÅ‘t beleszórjuk, lefödve puhára pároljuk. Ha kihűlt, a rizzsel, a fölaprÃtott petrezselyemmel, a tojással meg a zsemlemorzsával összedolgozzuk. Akkor jó, ha nedves kézzel könnyen formálható és jól összeáll, ugyanis a következÅ‘ lépés, hogy diónyi gombócokat gömbölygetünk belÅ‘le. Ezeket egyenként lisztbe, fölvert tojásba meg zsemlemorzsába forgatva bundázzuk, végül bÅ‘, forró olajban 3-4 perc alatt szép aranybarnára sütjük. PapÃrszalvétára szedve a felesleges zsÃrt leitatjuk róla, végül majonézzel körülöntve kÃnáljuk.
ElkészÃtési idÅ‘: 1 óra 20 perc.
Egy adag: 667 kcal / 2788 kJ.
Italajánlat: száraz asztali fehérbor.
|