Mogyorós csirke
1 adag energiája
Hozzávalók
4 csirkecomb só vagy ételÃzesÃtÅ‘ por 2-3 tojás 1 mokkáskanál Å‘rölt bors 2 közepes gerezd fokhagyma 12 dkg földimogyoró (esetleg sós is lehet) kb. 10 dkg finomliszt a sütéshez: olaj
A csirkehúsról a bÅ‘rt lefejtjük, majd a combokat a forgónál kettévágjuk. Egy kevés sóval vagy ételÃzesÃtÅ‘vel bedörzsöljük, félretesszük. A tojásokat felverjük, a borssal meg az áttört fokhagymával fűszerezzük. A mogyorót durvára vágjuk. A combokat elÅ‘ször lisztbe, utána az Ãzes tojásba forgatjuk, majd a mogyoróban meghempergetjük úgy, hogy jól bele is nyomkodjuk, nehogy lehulljon róluk. Közepesen forró olajban, bÅ‘, nem túl nagy lángon oldalanként kb. 10-10 percig sütjük. Végül papÃrszalvétára szedve a felesleges olajat leitatjuk róluk. Mandulával vagy dióval is hasonlóképpen készÃthetjük.
ElkészÃtési idÅ‘: 40 perc.
Egy adag: 582 kcal / 2433 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.
|