Mogyorós csirke
1 adag energiája


Hozzávalók


4 csirkecomb
só vagy ételízesítő por
2-3 tojás
1 mokkáskanál őrölt bors
2 közepes gerezd fokhagyma
12 dkg földimogyoró (esetleg sós is lehet)
kb. 10 dkg finomliszt
a sütéshez:
olaj

A csirkehúsról a bőrt lefejtjük, majd a combokat a forgónál kettévágjuk. Egy kevés sóval vagy ételízesítővel bedörzsöljük, félretesszük. A tojásokat felverjük, a borssal meg az áttört fokhagymával fűszerezzük. A mogyorót durvára vágjuk. A combokat először lisztbe, utána az ízes tojásba forgatjuk, majd a mogyoróban meghempergetjük úgy, hogy jól bele is nyomkodjuk, nehogy lehulljon róluk. Közepesen forró olajban, bő, nem túl nagy lángon oldalanként kb. 10-10 percig sütjük. Végül papírszalvétára szedve a felesleges olajat leitatjuk róluk. Mandulával vagy dióval is hasonlóképpen készíthetjük.


Elkészítési idő: 40 perc.
Egy adag: 582 kcal / 2433 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.