Szezámmagos csirkemell
1 adag energiája köret nélkül
Hozzávalók
4 fél lebÅ‘rözött, kicsontozott csirkemell a pácoláshoz: 2 tojás 2 evÅ‘kanál szójamártás 1 evÅ‘kanál étkezési kukoricakeményÃtÅ‘ 12 dkg szezámmag a sütéshez: kb. 0,5 dl olaj
A csirkemell darabokat 2-3 kisebb szeletre vágjuk, és enyhén kiverjük. A tojásokat egy tálban felverjük, és a szójamártást meg a keményÃtÅ‘t simára keverjük benne. A hússzeleteket ebben a pácban megforgatjuk, és legalább fél órán át érleljük. Ezután lecsöpögtetjük, és a szezámmagban meghempergetjük. Az olajon mindkét oldalukat aranysárgára sütjük. A szeleteket papÃrszalvétára szedjük, ami a felesleges zsiradékot felitatja. Fejes salátával és rizibizivel kÃnáljuk.
ElkészÃtési idÅ‘: 20 perc + pihentetés.
Egy adag: 406 kcal / 1696 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.
|