Szezámmagos csirkemell
1 adag energiája köret nélkül


Hozzávalók


4 fél lebőrözött, kicsontozott csirkemell
a pácoláshoz:
2 tojás
2 evőkanál szójamártás
1 evőkanál étkezési kukoricakeményítő
12 dkg szezámmag
a sütéshez:
kb. 0,5 dl olaj

A csirkemell darabokat 2-3 kisebb szeletre vágjuk, és enyhén kiverjük. A tojásokat egy tálban felverjük, és a szójamártást meg a keményítőt simára keverjük benne. A hússzeleteket ebben a pácban megforgatjuk, és legalább fél órán át érleljük. Ezután lecsöpögtetjük, és a szezámmagban meghempergetjük. Az olajon mindkét oldalukat aranysárgára sütjük. A szeleteket papírszalvétára szedjük, ami a felesleges zsiradékot felitatja. Fejes salátával és rizibizivel kínáljuk.


Elkészítési idő: 20 perc + pihentetés.
Egy adag: 406 kcal / 1696 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.